26 Nisan 2012 Perşembe

MHP'li Erdem, Türk İslam Coğrafyasında Hz. Peygamber'i Anlattı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem, Ankara'nın Polatlı ilçesinde, 'Türk İslam coğrafyasında Hz. Peygamber'i anlattı.


Güldeste Konak'ta düzenlenen programa, Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz, MHP Polatlı İlçe Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve çok sayıda partili katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan program, MHP İlçe Başkanı Mürsel Yıldızkaya'nın selamlama konuşması ile devam etti.

Prof. Dr. Mustafa Erdem, "Anadolu'nun Ankara'sında, Ankara'nın Polatlı'sında Resullullah'ı görmeden Resullullah'ın aşkı, muhabbeti ile onun adına salatı şerife okuyor, onun adı geçtiğinde elinizi göğsünüze basıyorsunuz. Sevgisi ile iç içe yaşadığımız ve şefaatini umarak suretiyle ahiret hayatının ebedi mutluluklarını arzuladığımız Hz. Muhammed (sav) bizzat Allah'ın ve meleklerin salavatı şerife okuduğu insan olma şerefine nail olmuş bir yüce peygamberdir." dedi.

'Niçin Resullullah'ı anıyor, sünnetini yapıyor, aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen niye hala onu seviyoruz' diyen Prof. Dr. Mustafa Erdem, "Rabbim diyor ki: Bazılarını, bazılarından yüce kıldık. İşte o yüceler yücesi Hz. Muhammed Mustafa (sav). Hz. Adem'den, Hz. Muhammed'e kadar ne kadar Peygamber geldiğini bilmiyoruz. Her Peygamber kendisinden sonra gelecek Peygamber'in adını hatırlattı ötekine. Ama tüm peygamberler ahir zamanda gelecek Hz. Muhammed (sav)'in adını bir sonrakine mutlaka hatırlattı." bilgilerini aktardı.



Siyaseti Allah rızası için bir tebliğ vazifesi yapmak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mustafa Erdem, " Peygamberleri bizim gibi acizlerden ayıran özelliklerin başında mucize dediğimiz insanı aciz bırakan şeyler geliyor. Hz. Musa döneminde sihirbazlık yaygındı. Yüce Rabbim, onun asası yüzü suyu hürmeti ile Hz. Musa'yı, sihirbazları bile iman ettirecek şekilde bir mucize göstermek suretiyle peygamberliğini gösterdi. Hz. İsa döneminde tıp ilmi çok gelişmişti. Fakat Hz. İsa kendi döneminde tıp ilminin zirveye çıktığında cüzamlıları iyileştirmiş, körün gözünü açmış ve ölüyü diriltmiştir. Hz. Muhammed de bir Peygamberdir. Hz. Muhammed'i diğerlerinden ayıran 2 temel özellik nedeniyle onun mucizesi kıyamete kadar sürmüştür. Bu mucize Kur'an'ı hakimdir. Onu okuyan, onu anlayan ve uygulayanların dünya ve ahiret saadetine ereceğinden kuşku yoktur. Yani bir Müslüman'ın hayalinin ölüm öncesi ve sonrasında İslam neyi içeriyorsa Kur'an onu ihata ediyor. O Kur'an-ı okuyan da ebediyetin mutluluklarında yüzüyor." diye konuştu.

Hz. Muhammed'in rahmet ve mağfiret peygamberi olduğunu anlatan Prof. Dr. Mustafa Erdem, rahmet ve merhamet onun hayatının her aşamasında var olduğunu, insanlık için dua ettiğini, insanlığa hiç beddua etmediğini dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder