26 Nisan 2012 Perşembe

Polatlı ve Haymana Belediyeleri, Katı Atık Tesisi Proje İhalesine Çıkıyor...

Polatlı ve Haymana İlçe Belediyeleri, Katı Atık Deponiye Tesisi etüt, projelendirme, harita ve ÇED raporunun hazırlaması için 11 Mayıs'ta danışmanlık hizmeti alım ihalesi gerçekleştirecek.


Polatlı ve Haymana Belediyeleri Çevre Geliştirme Birliği ve Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılı ekim ayında kurdukları birliğin, katı atıkların depolanması için somut girişimde bulunduğunu, 11 Mayıs 2012 tarihinde yapacakları ihaleyle, katı atık depolama tesisi kurulması için projelendirme, etüt, ÇED raporu gibi işlerin gerçekleştirileceği Danışmanlık Hizmeti alacaklarını ve 2013 yılının ilk çeyreğinde Polatlı ve Haymana Belediyeleri Katı Atık Deponiye Tesisinin inşaatını başlatmayı planladıklarını söyledi.

Çelik, şunları söyledi:


"Çevre yatırımları tüm aşamalarında itinalı ve özverili bir çalışma gerekmektedir. Yapılacak olan yatırımın bölgemize uzun yıllar boyunca hizmet edebilmesi için sağlam verilere dayalı olarak ve bilimsel yöntemlerle planlanması gereklidir.

Planlama aşamasında tespit edilen 24.6 hektarlık alanın 1/1000 ölçekli hali hazır haritasının yapımı, jeolojik etütlerin yapılması, fizibilite raporunun hazırlanması, ÇED belgesinin alınması ve inşaat projesinin çizimi işleri yaptırılacaktır. Birliğimiz kadrolarında yeterli sayıda teknik personel bulunmadığından yukarıda bahsi geçen işlerin yaptırılabilmesi maksadı ile danışmanlık hizmeti alımı ihalesi yapılacaktır. Birliğimizin yürüttüğü bu çalışmalar neticesinde yetki alanımız içerisinde katı atık sorununun sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulması en önemli amacımızdır."

Polatlı ve Haymana Belediyeleri, evsel atıkların yeniden kazandırılması doğaya zarar vermeden değerlendirilmesi ve depolanması için 2010 yılı Ekim ayında birlik kurarak ilk toplantısını Polatlı Belediyesinde gerçekleştirmişti.

Çevre Bakanlığı, doğanın tahribini önlemeye yönelik projelere yüzde 40'a kadar hibe desteği veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder