17 Ağustos 2012 Cuma

Askeri Okullar Polatlı'ya Taşınınca Kira Fiyatları Arttı


Polatlı Emlakçılar Odası Başkanı Mustafa Akkaya, askeri okulların Polatlı'ya taşınacağı söylentilerinin gerekçe gösterilerek, kira ve konut fiyatlarının artırılmak istendiğini belirtti.


Akkaya, yazılı açıklamasında, son zamanlarda bazı basın yayın organlarında Polatlı'daki konut ve kira fiyatlarının ikiye katlandığı iddia etti.

Akkaya, askeri okulların Polatlı'ya taşınmasıyla ilçenin askeri okul merkezi haline getirileceği ve
bu nedenle konut açığının oluştuğu yönünde spekülatif haberlerin yayımlandığını savundu.

120 bin nüfuslu ilçedeki konut sayısının 40 bin civarında olduğunu hatırlatan Akkaya, konut açığının bulunmadığını ve konut fazlasının olduğunu bildirdi.

Akkaya, son 5 yıldan bu yana ilçede kira artışı yaşanmamasının da konut açığı olmadığının bir göstergesi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"İlçemizdeki konut üretiminde maliyetler ortalama 35 bin TL arsa payı, 55.000 TL demir, çimento, işçilik gibi imalat masraflarıdır. Toplamda konutların maliyeti semte ve büyüklüğüne göre değişmekle birlikte yaklaşık 90 bin TL'yi geçmemektedir. Satış yapacak olan müteahhitlerimiz konutuna yüzde 20 kar payı eklese bir konutun maliyeti alıcıya 110 bin ile 120 bin TL arasında mal olmaktadır. Bazı basın yayın organlarında yer alan ilçemizde meskun topçu ve füze okulunun yanında diğer askeri okulların da Polatlı'ya taşınmasına ilişkin haberler, herhangi bir resmi kurum ya da hükümet-devlet yetkilisi tarafından beyan edilmemiştir."

Konuya ilişkin karar alınsa dahi taşınma işleminin projesi, inşası ve taşınmasının 5 yıldan aşağı zaman almayacağını ifade eden Akkaya, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Askeri okulları Polatlı'ya taşımayı planlayan devlet, orada çalışacak görevlinin, askerin, subayın kalacağı konutu lojmanı da planlar, dolayısıyla Polatlıda konut açığı da ortaya çıkmaz. Değerli hemşehrilerimizden bu tür spekülasyonlara kanmamalarını, 110 bin TL'lik daireye 190-200 bin TL ve ilçede 350 TL fiyat aralığındaki kira bedellerini 700-800 TL gibi uçuk rakamlar vermemelerini bu tür taleplere teveccüh göstermemelerini istirham ediyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder