2 Mayıs 2012 Çarşamba

Türk Dünyasının Ögrencileri Bahar Pikniğinde Bulustu

Gazi Üniversitesi(GÜ) Fen –Edebiyat Polatlı yerleşkesi, Rektör Danışmanı Prof Dr. Baki Erdoğan, üniversite bünyesinde öğrenim gören öğrencileri ile birlikte Türk Dünyası öğrencilerini bahar şenliğinde buluşturdu.Topçu ve Füze Okul Komutanlığı Acıkır Mevkii- Sakarya Kışlası içersinde yer alan Sakarya Şehitliği koruma ve park alanının ev sahipliğinde yapılan bahar pikniğinde,Kosova, Gürcistan,Makedonya,Sincan Uygur Özerk Bölgesi,Kırgızistan,Kazakistan, ve Suriye gibi ülkelerden okumaya gelen öğrenciler katılmaya gelmişti. Baki Erdoğan, öğrencileriyle birlikte geçen yılın stresini atarken basına verdiği brifingde Fen-Edebiyat Polatlı Yerleşkesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTEMİZDE POLATLI’YA DAİR BİR GEZİ REHBERİ OLMALI

Gazi Üniversitesi Öğrencileri ile sohbetimiz esnasında bir dokunduk bin ah işittik misali… “Çok önemli eksiklikleri olduğunu, Polatlı’yı tanıtıcı bir rehberin olmadığından dem vurdular. Okul sadece binadan oluşuyor.Farklı etkinlikler için öğrenciler arasında bir paylaşım bir türlü kurulamadı.Akşam yediden sonra Polatlı’da hayat bitiyor,”dediler.

BAKİ ERDOĞAN:BUGÜN BU MÜBAREK TOPRAKLARDA HER MİLLETTEN ÖĞRENCİ VAR

Baki Erdoğan: “Mübarek topraklarda bulunuyoruz. Ecdad kanı ile sulanmış topraklarda bizim İstiklal Savaşı’nın kaderinin verildiği yerdir.Buraların kıymetini bilmek hepimizin boynunun borcudur. Ecdadın ruhu bizi izliyordur,”satırlarına yer verdi.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ MUSTAFA KEMAL’İN ADINI ALAN TEK ÜNİVERSİTEDİR…

Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi dekanı Baki Erdoğan: “ Gazi Üniversitesi,Gazi Mustafa Kemal’in adını alan tek üniversitedir.Ayrıcalıklı bir üniversitedir.Burada Atatürk’e layık nesillerin yetişeceğini umuyoruz. Sevgili öğrencilerime iyi eğlenceler dilerken Zeynep Derya Kılıç Hocam bu pikniğin organizesinde olağanüstü performans sergiledi.Kosova, Gürcistan, Makedonya, Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Kırgızistan, Kazakistan ve Suriye gibi ülkelerden üniversitemize okumaya gelen öğrencilerimizi de bu pikniğe davet ederken kendi yörelerinin türkülerini, kültürel tatlarıyla tanıttılar.” dedi. Piknikte, Gazi Üniversitesi Türk Halk Müziği topluluğu yöresel türküler söylerken, Kosovalı öğrenciler, Kosova’nın yöresel oyunu bardak oyununu oynadı. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı sanatçısı Ahmet Tuzlu türküleri ile devam eden etkinlik, öğrencilerin çuval, yumurta ve halat yarışmaları ile sona erdi. Daha sonra öğrencilere yemek ikramı yapıldı,”sözlerine yer verdi.

MAKEDONYALI ELFİDA AYDIN:BU ÜNİVERSİTE YAŞLI VE OLGUNDUR

Elfida Aydın: “Makedonya’lıyım. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisiyim. Bugün burada 1 Mayıs Bahar bayramını kutlamak için toplandık.Gazi Üniversitesi 1926 yılında kurulmuştur. 1982 yılında Üniversite adını ve ünvanını aldı. Küçük bir üniversite değiliz. Biz yurt dışında kaldık ama üzerinde bastığımız toprakların önemini biliyoruz. Ana vatanımızı seviyoruz,”dedi.

BAKİ ERDOĞAN: BU KIŞLA ÇOK GÜZEL

Gazi Üniversitesi (GÜ) Fen-Edebiyat Polatlı yerleşkesi Üniversitesi Dekanı Prof Dr. Baki Erdoğan’a 1 Mayıs Emek ve Dayanışma ve bahar gününde neden kışlayı seçtiğini de sorduk: “ Bu kışla çok güzel.Öğrencilerimle gelmeme izin verdiler. Şu an burada 250 öğrenci var. Farklı etkinlikleri ile gösterilerini sundular.Bu piknik yerli yabancı öğrencileri bir arada neşeyle sona erdi,”dedi.

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTEMİZDE POLATLI’YA DAİR BİR GEZİ REHBERİ OLMALI

Gazi Üniversitesi Öğrencileri ile sohbetimiz esnasında bir dokunduk bin ah işittik misali… “Çok önemli eksiklikleri olduğunu, Polatlı’yı tanıtıcı bir rehberin olmadığından dem vurdular. Okul sadece binadan oluşuyor.Farklı etkinlikler için öğrenciler arasında bir paylaşım bir türlü kurulamadı.Akşam yediden sonra Polatlı’da hayat bitiyor,”dediler. Yarın öğrencilerle yaptığımız röportajı mutlaka okuyun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder