18 Ağustos 2012 Cumartesi

Gamze Bulut Polatlı'ya Selam Gönderdi


Annesi ev hanımı olan  ve ailenin tek kızı olan Gamze Bulut spor hayatına ilk okul yıllarında başladı.


Milli Atlet Bulut,u Annesinden Dinledik

  Olimpiyatlarda göğsümüzü kabartan Türkiye’li atletlerden , ikinci olarak Gümüş Madalyayı Türkiye’ye kazandıran Gamze Bulut’un  bir tarafı Polatlı’da . Annesi Fatma Bulut , Polatlı’nın Yüzükbaşı Köyünden. Milli Atletin çocukluğu ise Polatlı’da geçmiş. Şimdi Türkiye’nin parmakla gösterdiği milli atletlerimizden Gamze , yakın zamanda Polatlı’yı ziyaret edecek.

Hedeflerine adım adım ilerleyen  Milli Atlet Gamze Bulut’un olimpiyatlarda  başarı sağlayacağına inanan Anne Fatma Bulut “ Kızımın başarısı beni onurlandırdı. Benim en büyük
hayalimdi, ve hayalimi gerçekleştirdi. Ay Yıldızlı  bayrağımızı dalgalandırdı. Türk Milletine  armağan etti” dedi.   2012 Londra olimpiyatlarında gümüş madalya kazanan Fenerbahçe’li milli atlet Gamze Bulut ‘un çocukluğu Polatlı’nın Yüzükbaşı Köyünde geçti. Dayısı Abdullah  Sınmaz, Annesi Fatma Bulut , Duatepe Gazetesine konuştu.  Eskişehir’de ikamet eden ve Kayseri üniversitesinde beden eğitimi  bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan 20 yaşındaki Gamze Bulut, ailesinin tek kız çocuğu.

Kaçıp Antrenmalara Giderdi


Babası Hasan Bulut Eskişehir’de fırın işçisi olan  Milli Atlet Gamze Bulut, çok zor şartlarda büyük bir başarıya imza attı. Annesi ev hanımı olan  ve ailenin tek kızı olan Gamze Bulut spor hayatına ilk okul yıllarında başladı. İlkokul öğrencisi iken beden eğitimi dersinde öğretmeni tarafından antrenmanlara çağrılan Gamze Bulut’a ilk zamanlar annesi Fatma Bulut izin vermedi. “Yaşı küçük dersleri var” diyerek antrenmanlara göndermediğini ifade eden Anne Fatma Bulut “  Ben izin vermesem de kaçıp kaçıp antrenmanlara giderdi. Engel olamadım. Daha sonraki eğitim yıllarında Liseler arası yarışmalarda Dünya  ikinci  ve üçüncüsü oldu. Türkiye’yi yurt dışlında defalarca temsil etti ve eve kupasız hiç dönmedi. Hatta bazı  müsabakalarda keşke deyip evde ağladığını da çok hatırlarım. Gamze çok inatçıdır, ve hedefine ulaşmak için her çabayı harcar.

Bulut , Polatlı’ya selam gönderdi


2012 Londra olimpiyatlarında ikinci olarak gögsümüzü kabarttı. Bir anne için Türk Bayrağı önünde şampiyonluklarına Türk Milletine armağan etmesi kadar gurur verici en olabilir ki.  En büyük emek  hocalarıdır. Gamze’nin elinden tutarak bugünlere gelmesini sağlayan hocası Fikret Çetinkaya’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.  Polatlı Yüzükbaşı köyü nüfusuna kayıtlı Anne Fatma Bulut, Eskişehir’den tüm Polatlı’ya selam gönderdi.


DAYI Sınmaz, Milli atleti anlattı


 Milli Şampiyonlardan Gamze Bulut’un dayısı Abdullah Sınmaz ise  yiğeni Gamzenin başarısından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Çocuk yaşlarda Yüzükbaşı Köyüne giden Gamze ‘nin yaramazlıklarını gülümseyerek anlatan Dayı Sınmaz, Gamze’nin o yaşlarda spora olan merakı belliydi. Köy yerinde traktörlerinden biriden diğerine atlardı.  Yaramaz bir kız çocuğuydu, zorluklar içinde okudu, yetişti.  Asgari ücretle geçinen bir ailenin kızıdır.  Gamze’nin başarılarında daim olacağından şüphem yok. Polatlı olarak , bizleri gururlandırdı” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder