11 Mayıs 2012 Cuma

Başkan Çelik, Mahalle Konakları ile ödüle layık görüldü

Özel Kalem Dergisi’nin 4.kez düzenlediği Yerel Yönetimler yarışmasında dokuz kategori altı kulvar olarak gerçekleştirilen yarışmada Belediye Başkanı Yakup Çelik, Mahalle Konakları Projesiyle yılın ilçe belediye Başkanı seçildi. Yarışmada Polatlı Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, mahalle muhtarlıkları ve PTT Polatlı şubesinin desteğiyle yürüttüğü, sosyal sorumluluk projesiyle ödüle layık görüldü. Belediye Başkanı Yakup Çelik, ödülünü İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen organizasyonda Prof. Dr. Zeki Görgülünün elinden törenle aldı. Törende konuşan Polatlı belediye Başkanı Yakup Çelik, “Ülke genelinde olduğu gibi Polatlı’da da yerel yönetimlerin temel sorunu özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinden göçle gelen nüfusun şehre adaptasyonu ve aidiyettir. Polatlı Belediyesi güncele damgasını basan sorunların giderilmesi için gereken çalışmaları yapmaktadır. Bunların başında Mahalle Konakları. Mahallelerde hizmet için var olan Mahalle Konakları, eğitim, meslek edindirme, spor, sanat, aile içi iletişim eğitimleri ve sosyal, kültürel geziler, mahalle ve mahalleli kültürü çalışmalarını yürütmektedir,”dedi.

BAŞKAN ÇELİK: ÇALIŞMANIN ORTALAMA BÜTÇESİNİN 100 BİN TL OLDUĞUNU BELİRTTİ

Başkan Çelik, konuşmasında: ‘’ 2006 yılından itibaren her geçen gün arttırarak sürdürdüğümüz bu çalışmalarımız ile toplumsal birlikteliği ve şehre aidiyet duygusunun sağlanmasını amaçladık. Yusuf Has Hacip, Kaşgarlı Mahmut, Yunus Emre mahalle konaklarımızda hizmet verilen mahallelerin ihtiyaçlarını tespit edip bu doğrultuda eğitim - öğretim ve kültürel faaliyetler yürütmekteyiz’’ dedi. Belediye Başkanı Yakup Çelik, yürüttükleri çalışmanın ortalama bütçesinin 100 bin TL olduğunu belirtti. Özel Kalem Dergisinin 4’üncüsünü düzenlediği yarışmaya 54 Valilik, Kaymakamlık, Özel İdare ve Belediye katıldı.

SEÇİCİ KURUL AKADEMİSYENLERDEN OLUŞTURULMUŞ

Yarışmanın seçici kurulu, Jüri Başkanı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevat Geray, Tarihi Kentler Birliği Kurucu Başkanı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Erdoğan Bilenser, AB Katılımcı Stratejik Planlama Projesi Ekip Lideri Sadun Emrealp, YTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Görgülü, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Özerklik Şartlı Bağımsız Uzmanlar Kurulu Üyesi, Dünya İnsan Yerleşimleri Derneği EKISTICKS Başkanı Prof. Dr. Ruşen Keleş, İTÜ Mimarlık Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi, AREL Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Tapan, İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan Türkoğlu’undan oluştu. Yarışmanın kategorileri ise, Afet Yönetimi, Şehir Planlama ve Kentsel Tasarım, Kent İçi Ulaşım, Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması, Çevre Koruma,Kültür, Sanat ve Turizm Etkinlikleri, Sosyal Sorumluluk Projeleri, Katılımcı Yönetim ve E-Belediyecilik.

POLATLI BELEDİYESİ’NİN DIŞINDA PEKÇOK İL VE İLÇE YARIŞMAYA KATILMIŞ

Polatlı Belediyesi’nin yanında yarışmada Ankara valiliği, Çorum Valiliği, Hatay Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Erzincan Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Belediyesi, Malatya Belediyesi, Muğla Belediyesi, Trabzon Belediyesi, Bakırköy Belediyesi, Beykoz Belediyesi, Fethiye Belediyesi, Talas Belediyesi, İnegöl Belediyesi, Konak Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Mudurnu Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Kartal Belediyesi, Melikgazi belediyesi, Karasu Belediyesi ve Özel Kalem Müdürleri Platformu ödüle layık görüldü. Öte yandan törenin sonunda , ödül alan Valiler ile Belediye Başkanlarından oluşan koro İnci Çayırlı’nın yönetiminde altı eseri başarıyla seslendirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder