11 Mayıs 2012 Cuma

Ay Sonunda Kazma Vuruluyor

Şişecam, Polatlı OSB’de kuracağı düz cam üretim fabrikasının anahtar teslimi inşaatına bu ay sonunda başlayacak.

 Fabrika, olabilecek en kısa sürede üretime geçecek. Şişecam, sanayi sektörünün lokomotifi olacağı gibi aynı zamanda yan sanayi bakımından Polatlı’nın en önemli ekonomik kapısı haline gelecek.
Polatlı Organize Sanayi Bölgesi’nde düz cam üretim fabrikası kuracak olan Şişecam, anahtar teslimi fabrika binasının yapım işi konusunda önemli mesafeler aldı. Bu çerçevede fabrika inşaatına bu ay sonunda başlanılması düşünülüyor. Şişecam fabrikasının Polatlı’da kuracağı düz cam üretim fabrikasının anahtar teslimi yapılacağı öğrenildi.

 SANAYİ GELİŞECEK

Şişecam yetkilileri, üretimin en kısa sürede başlaması için olağanüstü bir çaba içinde olduklarını söylediler. Üretimin başlaması ile birlikte Polatlı’da oluşacak yan sanayi sektörünün en az fabrika kadar ekonomiye ve üretime katkısı olacağını vurguladılar. Şişecam’ın son durumu ile ilgili genel bilgiler Polatlı Ticaret Odası Meclis toplantısında da gündeme geldi. Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Sevinçel, şişecam yetkilileri ile sürekli görüştüklerini ve fabrikanın bu ay sonunda yapımına başlanılacağını vurguladı. Sevinçel, Polatlı OSB’nin sanayileşme sürecinde önemli bir noktaya geldiğini, yatırımcılar açısından herhangi bir sıkıntının bulunmadığını kaydetti. Doğalgaz ile ilgili olarak yargı sürecinin devam ettiğini söyleyen Sevinçel, “gelişmeler leyhimizde gövrünüyor” diyerek yakın gelecekte bölgeye doğalgaz verileceğini kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder