29 Nisan 2012 Pazar

Yakup Çelik Kimdir?

1958 yılında Polatlı Sarıhalil Köyü'nde doğdu. İlkokulu Polatlı, ortaokul ve liseyi Eskişehir’de okudu. 1980'de Gazi Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü'nü bitirdikten sonra Lisansını A.Ü. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı. İki yıl devam ettiği A.Ü. Eğitim bilimleri Fakültesi’ndeki eğitimini özel nedenlerle yarıda bıraktı.

    1982 yılında Amasya’da başladığı öğretmenlik hayatını 1987 yılından itibaren Polatlı'da sürdürdü. 1996'da Polatlı Anadolu Lisesi’ndeki öğretmenlik görevinden ayrılarak Ankara ve Konya'da çeşitli özel eğitim kurumlarında öğretmen ve müdür olarak görev yaptı.1996 ve 1997 yıllarında Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Ticaret Odası'nın birlikte organize ettikleri, Konya'da düzenlenen " I. ve II. Uluslararası Eğitimde Kalite Kongreleri”nin organizasyonlarında aktif olarak görev aldı, müzakereci olarak oturumlara katıldı.
Polatlı Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı'nın kurucuları arasında yer alarak uzun süre yönetim kurulu başkanlığını yürüttü. Polatlı Eğitim Bir Sendikasının Kurucu Başkanlığını yaptı.
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  2004-2009 yılları arasında yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çeken Belediye Başkanı Yakup Çelik’i 29 Mart 2009 Mahalli Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden yeniden aday gösterdi. Başbakanın güvenini pekiştiren Yakup Çelik, 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde %36’lık oy oranını % 40’ın üzerine taşıyarak yeniden Polatlı Belediye Başkanı seçildi.

    21. Yüzyılın insan yüzlü, modern şehri Polatlı’yı oluşturmak için çalışan Belediye Başkanı Yakup Çelik,  daha önce şehirde bulunmayan İçme Suyu Arıtma Tesisleri, Beton Santrali kilitli parke  muflu boru üretim tesisleri,1. Sınıf Kombine Et Tesisi, Toptancı Hali, Teknokent, II. OSB, TOKİ 1250 Konut ve Sosyal Donatıları,  Yarı Olimpik Yüzme Havuzunu içinde barındıran Gökkuşağı Spor Komplesi ve Sosyal Tesisleri, H.Ü. Üniversite Binası, Polatlı PERPA, Mahalle Konakları, alt ve üstgeçitler, Yirmiikinci Gece Ormanları, Polatlı Şehitler Ormanı, Kartaltepe Mehmetçik Anıtı, Sakarya Savaşı Panoramik Müzesi, Yüksek Hızlı Tren  Polatlı İstasyonu  gibi pek çok çalışmayı gerçekleştirdi, Şehre kazandırılmasını sağladı.

    Şehrin sosyal gelişimine önem veren Başkan Çelik, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde mahalle Konakları, müdürlük ve okullarda açtığı kurslarla halkın sosyo kültürel gelişimine katkı sağlamaktadır. Aile Okulu, Polatlı Aile Danışma Merkezi: PADMER aracılığıyla anne, baba, çocuk aile ilişkilerindeki sorunların çözümüne katkı sağlamaktadır.

    Her yıl binlerce Polatlılı kursiyere eğitim sağlayan Belediye Başkanı Yakup Çelik, Türk Edebiyatına, Tarih İçinde Polatlı, Dede Hulusi Ünlü’den Yakup Çelik’e Polatlı Belediye Başkanları, Masal kitapları gibi pek çok yeni eser kazandırdı.

    Belediye Başkanı Yakup Çelik Önümüzdeki süreçte Polatlı’nın Su, kanalizasyon şebekesinin yenilenmesini de kapsayan AB kaynaklı Atıksu Arıtma Tesisi, kentsel dönüşüm projelerinin şehre kazandırılması için çaba sarf etmektedir.

    Yerel yönetim genel idare bütünlüğünü en iyi şekilde değerlendiren Belediye Başkanı Yakup Çelik,  yakın tarihimizin dönüm noktası Sakarya Savaşı Kutlamalarının ulusal hüviyet kazanmasını sağladı.  13 Eylül Sakarya Zaferi Kutlamaları 2006 yılından itibaren TBMM Başkanı, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları ve Bakanların katılımıyla ulusal düzeyde kutlanmaktadır.

    Belediye Başkanı Yakup Çelik, Necip Fazıl Parkı II. Etap çalışması, Polatlı AVM,  Yeni Belediye Hizmet Binası, Gordion Rönovasyon çalışması,  Yenimahalle Kentsel Dönüşüm,  Yeni Kent Merkezi, Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali, Polatlı Tanıtım Kültür Merkezi gibi projeleri gerçekleştirerek 21. Yüzyılın İnsan Yüzlü Polatlı’sını ortaya çıkartacak çalışmaları ilk günkü şevkiyle yürütmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder