28 Mart 2012 Çarşamba

Polatli'da 25 Trilyonluk Tarihi Eseri Yakaladilar


Polatlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri piyasa değeri 25 Trilyon olduğu tahmin edilen tarihi eserleri kaçıran şahısları yakaladı. Ve tarihi eserlere el konuldu.

Dün Polatlı-Haymana karayolu üzerinde Polatlı İlçe Jandarma Komutanlığı, Olay Yeri İnceleme, trafik ve asayiş istihbarat ekiplerince yapılan yol kontrolü esnasında, kontrol noktasına gelmeden kaçmaya çalışan 34 UP 0320 Plakalı özel araç jandarma ekiplerinin takibi sonunda yakalandı.

Jandarmanın Tarihi Başarısı


 Polatlı Jandarması 25 Trilyonluk Tarihi Eseri Yakalayarak Bir İlke İmza Attı.
Dün Polatlı-Haymana karayolunda Polatlı İlçe Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme, trafik ve asayiş istihbarat ekiplerince her gün olduğu gibi yol kontrolü yapıldı. Ekiplerin dikkatli ve ciddi gerçekleştirdiği kontrolde bir aracın kontrol noktasına gelmeden kaçmaya çalıştığı ekiplerin dikkatini çekti. Ve hemen bir ekip geriye doğru kaçan aracı takibe başladı. Kısa süren takip sonunda araç yakalandı. 34 UP 0320 Plaka nolu beyaz özel araç ve içindeki iki şahıs olay yerinde incelendi. Ve araçta piyasa değeri 25 Trilyon olan 6 adet tarihi eser ele geçirildi.

25 Trilyonluk Tarihi Eseri Jandarma Nasıl Ele Geçirdi?


Polatlı İlçe Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme, trafik ve asayiş istihbarat ekipleri özel araçta bulunan R.T. ve Y.B. isimli şahısları göz altına aldıktan sonra arabada yapılan aramada piyasa değeri 25 Trilyon olduğu tahmin edilen iki adet tarihi heykel, iki adet tarihi balta, bir adet hayvan figürlü tarihi bilezik ve bir adet üzerinde insan ve balık figürü bulunan tarihi vazo ele geçirildi.

 Olayla ilgili olduğu değerlendirilen R.T. ve Y.B. isimli iki kişi gözetim altına alındı. Olayla ilgili geniş araştırma ve adli tahkikat başlatıldı. Polatlı Jandarmasının gerçekleştirdiği büyük tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda ele geçen 25 Trilyon değerindeki tarihi esere el kondu. Ve bu operasyon Polatlı tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti.

11 yorum:

  1. Polatli jandarmasini tebrik ederim.gercekten buyuk bi basari elde etmisler

    YanıtlaSil
  2. Polatlı Jandarmasını tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  3. jandarma teşkilatı ile ilgili son zamanlarda çıkartılan söylentilere bu operasyon kapak olmuş. ulu önderimiz MUSTAFA KEMAL'İN dediği gibi:" JANDARMA HERZAMAN YURT, ULUS VE CUMHURİYETE SADAKATLA BAĞLI TEVAZU, FERAGAT VE BİR KANUN ORDUSUDUR" EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR VE TEBRİKLERİMİ SUNUYORUM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mustafa ke mal a da bagladin yaa befret ettirdiniz lan adamdan

      Sil
    2. Bu adamda ne ileri gorusluymus aga her olaya bir sey soylemis mustafa kemal baba samsunda biri kahraman biri hain olacakti oda m kemal oldu iste neyse

      Sil
  4. sanki babanızın malını satıyo ellemeyin satsın ğaribim

    YanıtlaSil
  5. Polatlı jandarmasını tebrik ediyorum. Tüm güvenlik güçlerimize kutsal görevlerinde başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  6. abartıdan baska bişe dehil o mazeme okadar ederrmi yalan mazemede imitasyona benziyo

    YanıtlaSil
  7. Yaaa napacaksiniz oo magzemeler oo adamin nasibi yer altinda yatacagina adam bulsun satsin ekmek parasini cikarsin nekadar onemsiz bisey yaaa yakalayip napacaksiniz adam nasibini atamis bulmus

    YanıtlaSil
  8. Nerde gereksiz bisey var devletimiz onun pesinde birakin satsin yada gidin butun hazineyi toplayin boyle biseyle bir daha karsilasmayin onuda yapmiyosaniz emek gosterip cikaranada karismayin bence define islerinden anlamam ama cikan adamlara saygim buyuk buyuk bir emek oldugunu dusunuyorum ki topraktan cikan herşey helaldir devlete gidecegine onlara gitsin devlete gidiyoda ne oluyo bastakiler hop cebe koyarlar boyle ise

    YanıtlaSil
  9. 25 trilyon eden eserler bumuymus. Az ufak atin !

    YanıtlaSil