2 Ağustos 2012 Perşembe

OSB’lerde Açılacak Teknik Liselere Sanayicilerden Destek

Organize Sanayi Bölgeleri'nde(OSB) özel okul statüsünde açılacak teknik liselere sanayiciler de destek verdi. 


Sanayici Girişimci ve Yatırımcı İş Adamları Derneği (SAGİYAD), sanayide en önemli sorun olan nitelikli istihdam açığını kapatmak için liselerde okuyan öğrencilerin ve okullarını başarı durumlarını takip ederek, okullara nakdi destek sağlayacaklarının müjdesini verdi. Bu konu Polatlı OSB’yi de yakından ilgilendiriyor. Zira Polatlı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Erol Ünal, bir açıklama yapmış ve Polatlı organize sanayi bölgesinde de bir teknik lise açmak istediklerini söylemişti.

EROL ÜNAL POLATLI OSB’DE TEKNİK LİSE ÇALIŞMAMIZ VAR DEDİ

Polatlı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Erol Ünal, yeni yasal düzenleme ile OSB’lere ara eleman yetiştirmek için okul açma yetkisinin verildiğini söyledi. Bunun için şimdiden çalışmalara başladıklarını ve mesleki eğitim okulların açılması için gerekli yerlerle irtibata geçtiklerini açıkladı. Ünal, “böylece işletmelerimiz için büyük bir sorun haline gelen ara eleman sorunu da çözülmüş olacak” dedi. SAGİYAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail ÖZDEMİROĞLU, OSB'lerde kurulacak meslek liselerinin sanayicinin kalifiye eleman açığını kapatacağını belirterek, "Bu liselerde yetişen gençlere sanayide büyük sanayi kuruluşlarında çalışma olanağı sağlayarak destek vereceğiz" dedi.

TEKNİK ELEMAN YETİŞECEK

Özdemiroğlu, açıklamasına şöyle devam etti. “Bu okullardan mezun olan öğrencilerimiz işsizlik gibi bir sorunla karşılaşmayacaklar. Atılan bu adım ülke sanayisinin gelişimi için de son derece önemli bir adımdır. Sanayisi gelişmiş ülkelerde kalifiyeli ve teknik becerisi yüksek eleman gücünün oluşturulması ancak mesleki ve teknik eğitimle doğru orantılı olabilir. Gelişmiş ülkelerde mesleki ve teknik eğitime olan destek yüzde 65 oranındayken, Türkiye'de bu rakam maalesef çok düşük seyrediyordu. Bu yasa ile hem teknik lise sayımızı önemli ölçüde artıracak, hem de Avrupa Birliği normlarının üzerinde meslek liselerine sahip olacağız. OSB'lerimiz nitelikli eleman açıklarını kendi bünyelerindeki teknik liselerden karşılayabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder