27 Temmuz 2012 Cuma

Domates, Biber ve Patlıcanı Kendiniz Toplayın

Yassıhöyük yolu üzerinde damla sulama sistemiyle yetiştirilen doğal domates, biber, salatalık ve patlıcanın lezzeti bir başka oluyor. 


Yıllardır sebze yetiştiren Naci Köseoğlu, bu yıl da sofralarımızın vazgeçilmezi olan ürünleri yeniden sunuyor. Çarşamba günleri başta olmak üzere herhangi bir gün tarlaya gidip ürünleri kendiniz toplayabilirsiniz veya toplanılan ürünleri alabilirsiniz. Naci Köseoğlu yıllardır sebze yetiştiriyor. Geçen yıl aynı bölgede Yassıhöyük yolu üzerinde sebze yetiştiren Köseoğlu, aynı hizmeti bu yıl da yapıyor. Domates, biber, patlıcan, salatalık gibi temel sebze ürünlerini damla sulama sistemiyle yetiştiren Naci Köseoğlu, ailece bu işi yaptıklarını ve büyük bir keyif aldıklarını söyledi. Damla sulama sistemiyle sebze yetiştirmenin hem ekonomik hem kaliteli olduğunu söyleyen Naci Köseoğlu, “halka doğal ürünler sunmanın keyfini yaşıyoruz. Buradan ürün alan herkesin memnun olduğunu görmek bizi de memnun ediyor” dedi.

KENDİNİZ TOPLAYABİLİRSİNİZ

Polatlı’nın vazgeçilmezi olan hububat, pancar ve soğanın yanı sıra alternatif bir tarım ürünü olan sebze yetiştiriciliğinin yaygınlaşabileceği belirtiliyor. Naci Köseoğlu, domates ve diğer sebze ürünlerini almak isteyenlerin gerek Perşembe pazarında ve gerekse gelip tarladan alış veriş yapabileceklerini söyledi. Köseoğlu, “isteyen vatandaşlar tarlaya gelip domates biber toplayabilirler, isterlerse toplanmış olanları taze taze alabilirler” dedi.

PAZARLAMA SORUNU VAR

Naci Köseoğlu, sebze yetiştirmenin işin birinci aşaması olduğunu asıl sorunun ise pazarlamada olduğunu söyledi. Pazarlama sorunlarının çözülmesi halinde Polatlı’da çok sayıda köyde sebze yetiştirilebileceğini söyleyen Köseoğlu, “pazarlama sorunu en büyük sorun. Yetiştiriyorsunuz ama satamıyorsunuz. Bu sorunumuz çözülürse buğday ve arpaya göre sebze yetiştirme işi daha çok tercih edilebilir” dedi. Naci Köseoğlu, Yassıhöyük yolu üzerindeki tarladan doğrudan ürün almak isteyenleri beklediklerini söyledi.

Polatli Postasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder