18 Mayıs 2012 Cuma

Nice Yıllara!

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nin 35. kuruluş yılı etkinlikleri; Tarım Bakanı Eker, Başkan İlhami Teke, Genel Müdür Abdullah Kutlu, Milletvekilleri ve kooperatif yöneticilerinin katılımıyla kutlandı. Ortaklar ve çiftçiler için önemli mesajların verildiği konuşmaların ardından yaş günü pastası kesildi.


Esenboğa yolunda Büyük Anadolu Oteli’nde gerçekleştirilen etkinliğin öğleden sonraki bölümünde ortaklar toplantı yaptılar. Bugün ise seçimsiz olağanüstü genel kurul yapılacak. Genel kurulda, merkez birliği idare binasının Çukurambar’a taşınması konusu görüşülecek. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nin 35. kuruluş yılı etkinlikleri Büyük Anadolu Oteli’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Olağanüstü genel kurulu da kapsayan ve iki gün sürecek olan etkinliğinde dünkü ilk bölümüne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Teke, Milletvekilleri, Bakanlık üst düzey bürokratları, kooperatif yöneticileri ve ortaklar katıldı.

TEKE: BATAKTAN ZİRVEYE

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı İlhami Teke, birliğin 35. kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmada 2002 yılında adeta batma noktasına gelen kooperatifin bu gün uluslar arası alanda örnek gösterilen bir çiftçi kuruluşu haline geldiğini vurguladı. Ortaklara ayni ve nakdi olarak kredi verdiklerini belirten Teke, kredi geri dönüş oranının yüzde 98,5 olduğunu söyledi. Yurt dışı ve yurt içi toplantılarda Tarım Kredi Kooperatiflerinin on yıllık büyüme serüveninin örnek gösterdiğini kaydeden Teke, “bütün bunlar siz değerli ortaklarımızın birlik ve beraberliği, hükümetimizin desteği ile oluyor. Geldiğimiz nokta geçmişe oranla çok mükemmel bir aşama olsa bile biz daha ileriye gitmeyi, kuruluşumuzu daha da büyütmeyi hedefliyoruz” dedi. 2012 yılının kooperatifler yılı olduğunu hatırlatan İlhami Teke, buna ilişkin ulusal ve uluslar arası düzeydeki bir çok toplantıya ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

EKER: TARIM KREDİ’NİN YANINDAYIZ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin çiftçinin kendi malı olduğunu hatırlattı. Eker, “bizim kooperatife yaptığımız destek dolaylı olarak doğrudan çiftçiye yapılan destektir. Tarım Kredi Kooperatifi’nin ekonomik hacmi, ortaklarına verdiği destek, büyüyerek gelişmesi bizi çok memnun etmektedir. Biz de gerek bakanlık olarak ve gerekse hükümet olarak Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesi olan Tarım Kredi Kooperatifleri’nin yanındayız destekçisiyiz” dedi.

KUTLU: HEDEFİMİZ 4,5 MİLYAR KREDİ KULLANDIRMAK

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu ise çiftçiye müjde verdi. 2011 yılında ortaklarına kullandırdıkları kredi miktarının 3,9 milyar lira olduğunu söyleyen Abdullah Kutlu, 2012 yılında bu rakamı 4,5 milyar lirayı çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. 2011 yılında tarımsal girdi olarak ortaklarına 3,5 milyar lira satış gerçekleştirdiklerini belirten Kutlu, “kefilsiz kredi uygulamasına başlıyoruz, kredilerde geri dönüş oranımız yüzde 98,5. Geri kalanı da gecikmeli olarak geri dönüyor” dedi.

Polatli Postasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder