18 Mayıs 2012 Cuma

Asayişten 3 Ayrı Yere Operasyon

Polatlı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Asayiş Büro Amirliği 3 ayrı yere operasyon düzenledi. Uygulanan operasyonlarda uyuşturucu, hırsızlık ve ayrı suçlardan ele geçirilen toplam 30 kişi gözaltına alındı.

EVİN BAHÇESİNDE HİNT KENEVİRİ EKİLİ BULUNDU

İlçe Emniyeti tarafından yapılan açıklamada: “Polatlı İlçe Müdürlüğünce Uyuşturucu ve Uyarıcı maddelerle mücadele çerçevesinde yapılan çalışmalarda görevliler tarafından ilçede Şentepe Mahallesinde bulunan Bağ evleri mevkiinde evin bahçesinde Hint Keneviri bitkisi ekildiğinin tespit edilmesi üzere yapılan araştırmalarda bağ evinin S.A isimli şahsa ait olduğu ancak şahsın şüpheli bitkiler ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığı tespit edildi. Derinleştirilen araştırmalar ve istihbarı çalışmalar neticesinde elde edilen bilgiler doğrultusunda Hint Keneviri bitkisini S.A isimli şahsın bahçesinde S.S(26) isimli şahsın ektiği ve bakımını yaptığı tespit edilmiştir. Emniyet müdürlüğü S.S isimli şahıs hakkında araştırmalar başlatılmış, ayrıca Hint Keneviri bitkilerini sulamak ve bakımını yapmak için bağ evinin bahçesine geldiğinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis ekipleri tarafından yakalandı. Olaya ilgili başlatılan soruşturmalarda bağ evi bahçesinde 250 kökten fazla Hint Keneviri ele geçirilip el koyulmuştur. Elde edilen bilgilere göre S.S isimli şahıs adli makamlara sevk edilmiştir.” Dendi.

UYUŞTURUCU MADDE YAKALANDI

Emniyet Müdürlüğünün açıklamasında uyuşturucu madde ile yakalnan şahıslardan da bahsedildi: “Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğünün Uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında yapmış olduğu çalışmalar ve edinin bilgilere göre istihbarı bilgilerde Y.Ç ve H.M.Ö isimli şahısların uyuşturucu madde temin ettikleri ve kullandıkları bilgisi elde edilmiştir. Elde edilen bilgiler değerlendirilerek yapılan incelemeler neticesinde her iki şahıs Asayiş Büro Amirliğince yapılan bir operasyon sonucunda yakalanmış ve üzerinde bulunan esrar maddelerine el konulmuştur. Her iki şahıs gerekli adli işlemler sonucunda ve üzerinde bulunan esrarlarla adli makamlara sevk edildi.”

İŞYERİNDE HIRSIZLIK

Emniyet Müdürlüğü’nün üçüncü baskını iş yeri hırsızlarına oldu. Olayla ilgili açıklamada “İlçede faaliyette bulunan bir işyerinde meydana gelen hırsızlık olayında işyerinde bulunan iki adet LCD televizyon kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından çalınmıştır. İlçe emniyet müdürlüğü asayiş ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalarda şüphelilerin hırsızlık olayında kullanılmış oldukları aracın marka ve modeli tespit edilmiştir. Plakası tespit edilemeyen araç ile ilgili olarak yapılan çalışmalar ve edinen bilgiler doğrultusunda aracın plakası tespit edilmiş, aracın kiralık araç olduğu ve İ.Y isimli şahsın kiraladığı tespit edilmiştir. Yapılan tespitler doğrultusunda derinleştirilen soruşturmalar sonucunda İ.Y isimli şahsın E.Ç M.Ö E.Y D.Ö ve M.A isimli şahıslar ile ortak hareket ettiği ve hırsızlık olayını birlikte gerçekleştirerek çalmış oldukları malzemeleri Ankara ilinde sattıkları, şahısların birlikte bir örgüt halinde hareket ederek değişik tarihlerde ve yerlerde işyerlerinden ve ikametlerden hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edildi. Yakalanan suçlular adli makamlara sevk edildi.” Dendi.

ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Açıklamanın sonunda yer verilen bilgi ise çeşitli suçlar işleyen kişilerin göz altına alınmaları ile ilgili oldu: “Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğinin suç ve suçlularla mücadele kapsamında 2012 yılı Mayıs ayı içerisinde yapılan çalışmalar, elde edilen istihbarı bilgiler, takip ve tarassutlar neticesinde yapmış oldukları operasyonlarda çeşitli suçlardan dolayı değişik mahkemelerce aranan ve haklarında yakalama emri bulunan toplam 22 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir.”

Polatli Postasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder