18 Mayıs 2012 Cuma

12 Ayrı Ekip Gençlik Haftası İçin Polatlı’daydı

Geçtiğimiz Çarşamba akşamı, 13 Eylül kültür merkezinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 93. Yıldönümü ve 30. Gençlik Haftası Etkinlikleri kapsamında halk oyunları gösterileri ve THM Konseri gerçekleştirildi. 


Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kaymakamlığı ve Belediyenin işbirliğiyle 13 Eylül Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlik, Ankara Üniversitesi Türk Halk Bilimi Topluluğu Türk Halk Müziği Korosu konseri ile başladı. Konserin ardından peş, peşe yurt içi ve yurt dışından organizasyona katılan 12 ayrı halk oyunu ekibi sahne performanslarıyla izleyenlere coşkulu anlar yaşattı.

IRAK TÜRKMENLERİ VE ARNAVUTLUK HALK OYUNU EKİPLERİ BEĞENİ TOPLADI

Çarşamba akşamı kalabalık guruplar halinde otobüslerle ilçeye gelen ve performanslarını Polatlı izleyicisi ile buluşturan Halk oyunu ekipleri: Ankara’da eğitim veren Türk Konut İlköğretim, Plevne İlköğretim, Türkan Yamantürk ilköğretim okulları, Sincan Gençlik Merkezi, Ankara Sanat Kültür merkezi, Antalya Sanat Kültür Merkezi, Diyarbakır Gençlik Merkezi, Irak Türkmenleri Halk Oyunları ekibi ve Arnavutluk Halk Oyunları ekipleri olarak sıralandı. Özellikle, guruplar arasından en çok ilgiyi toplayan ekipler olan Irak Türkmenleri Halk Oyunları ekibi ve Arnavutluk Halk Oyunları ekibinde bulunan folklorcular ile yaptığımız kısa söyleşilerde hemen, hemen hepsinden Polatlı izleyicine dair övgü dolu sözler duyduk. Ekiplerin içerisinde yer alan bazı oyuncular en kısa zamanda tekrar Polatlı’ya gelmek istediklerini söyledi.

‘TÜRKİYE’NİN TÜM RENKLERİ POLATLI’DAYDI’

Gösteriler sonunda, İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü adına Etkinlikler Genel Koordinatörü Ferah Akça’ya, Belediye Başkanı Yakup Çelik ise Antalya Grubu Sorumlusu Songül Sülek’e çiçek takdim etti. Çiçek takdim töreninde konuşan Belediye Başkanı Yakup Çelik, Türkiye’nin tüm renklerinin tüm güzelliklerinin 13 Eylül Kültür merkezindeki gösterilerle yaşandığını söyleyerek gösteri ve konser sunan gruplara teşekkür etti. İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ise konuşmasında, Gençlik Etkinliğinin 3 saatten fazla sürdüğünü, diğer ilçelerdeki gösterilerinden sonra Polatlı’da da gösterilerini tekrarlayan gruplara teşekkür etti. Kaymakam Bilgin, 19 Mayıs’ın ruhuna uygun bir kutlama gerçekleştirildiğini dile getirdi. Gençlik Etkinliklerini izlemeye İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Akkaya, Zekai Kaya, Belediye Meclisi Üyesi Yaşar Konuk, Ramazan Sabancı, CHP İlçe Başkanı Ömer Lütfi Öztürk ve davetliler katıldı.

Polatli Postasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder