4 Mayıs 2012 Cuma

Panoramik Müze Nihayet Yapılıyor

Türkiye’nin ikinci panorama müzesi olan Sakarya Savaşı Panorama Müzesi’nin sanatsal eserinin yapım işi yargıya yansımıştı. 

TCDD Vakfı yetkilileri Polatlı incelemeler yaptı ve müzenin yapımının başlayacağını söylediler. Başkan Yakup Çelik ise bu konuda meclise bilgi verdi.
İnşaat kısmı biten, ancak sanatsal eseri ihale aşamasında yargıya intikal eden Sakarya Savaşı Zaferi’ni kapsayan panoramik resim yapımının önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi. Kartal Tepe’de yapılan müze inşaatı ise tamamlandı. Yanında, Türkiye’nin en büyük Mehmetçik Anıtı’nın bulunmasıyla birlikte bölge, yakın tarih açısından önemli bir turizm merkezi olacak. TCDD Vakfı tarafından finanse edilen Sakarya Savaşı Panoramik Müzesi’nin sanatsal eserinin başlayabileceği haberi Polatlı’da büyük sevinç oluşturdu. Belediye Başkanı Yakup Çelik meclisi bu konuda bilgilendirdi. Ancak, sürecin sağlıklı işleyip işlemeyeceği konusunun önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını vurgulayarak temkinli konuştu. Çelik, aksilik çıkmadığı taktirde müzenin 2013 yılında açılışının yapılabileceğini kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder