18 Nisan 2012 Çarşamba

Beylikköprü Muhtarının 60 Koyunu Calındı

Ağıl önünde nöbetçi olan köpeği zehirleyen hırsızlar 98 koyunu sürüp götürdüler. Yaya üç saatlik mesafede kuytu bir yol ayırımında koyunları araca yükleyen hırsızlar, tahminen araç küçük olunca 38 koyunu bırakmak zorunda kaldılar. Koyunların sahibi Böylekköprü Köyü Muhtarı İdris Gümüştekin sabah olunca durumu fark edip jandarmaya bildirdi. Beylikköprü Köyü’nde koyun hırsızlığı oldu. Köy Muhtarı İdris Gümüştekin’e ait koyunlar hırsızlar tarafından sabaha karşı ağıldan çıkarıldı. 98 koyunu ağıldan çıkaran hırsızlar, Eskişehir yolu Demirci Köyü kavşağında daha önce getirdikleri aracın yanına getirdikleri koyunları yüklediler. Ancak tahmin edildiğine göre aracın yetersiz kalması ile 38 koyunu bırakmak zorunda kalan hırsızlar 60 koyunu alarak kayıplara karıştılar.

KÖPEĞİ ZEHİRLEMİŞLER

Hırsızların ağıl önünde nöbetçi olan köpeği zehirledikleri görüldü. Böylece koyunları gürültüsüz bir şekilde önlerine katan hırsızlar, tepeyi aşarak aracın bulunduğu bölgeye geldiler. Köylülerin ifadesine göre koyunların kamyona yüklendiği yer ile çalındığı yerin arasındaki mesafe yaya olarak üç saat sürüyor.

SULAMA DİNAMOLARI DA ÇALINIYOR

Köy Muhtarı İdris Gümüştekin, sabah erken saatte koyunların çalındığı haberini aldı. Durumu jandarmaya bildiren Gümüştekin’in yakınları açık arazide iz aramaya çalıştılar ama bulamadılar. Jandarma bölgede güvenlik önlemlerini artırdı ancak onlar da bir ize rastlamadılar. Bu arada köy muhtarı İdris Gümüştekin köyde sadece hayvan hırsızlığının değil, 1994 yılından beri trafo hırsızlığının yapıldığını söyledi. Hırsızların yakalansa bile yeterli cezayı almadığını söyleyen Gümüştekin, “hırsızların yaptıkları yanlarına kar kalıyor” diye tepki gösterdi. Muhtar Gümüştekin’e ait çalınan koyunların mali değerinin ise yaklaşık 40 bin lirayı buluyor.

JANDARMADAN UYARILAR

Bu arada hayvan hırsızlığına karşı köylüleri uyaran jandarma hırsızlığa karşı dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıraladı. Fiziki yetersizlik hırsızların işini kolaylaştırıyor. Köpeklerin yanında mutlaka kaz olmalı. Kazlar ağılda bulundurulmalı. Çünkü kazlar dışarıdan gelen yiyeceği yemez ve yabancıya saldırır. Her hayvana özel işaret vurulmalı. Ağıl kapılarında kilit sistemi güvenlikli hale getirilmeli. Ağıl giriş ve çıkışları aydınlatılmalı. İzinsiz girişler için alarm kurulmalı. Ağıl, çoban veya sürü sahibinin evinden izlenebilmeli.

Polatli Postasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder