5 Kasım 2012 Pazartesi

Yok Olan Ormanlarını Yeniden İnşa Etmek İçin 7 Yıldır Ağaç Dikiyorlar


 Polatlı - Toydemir köyü sakinleri, yıllar önce yok olan ormanlarını yeniden inşa etmek için yedi yıldır ağaç dikiyor.


Geleneksel hale getirilen ağaç dikim etkinliğinde bu yıl 300 fidan toprakla buluşturuldu. Şu ana kadar 7 bin ağacı toprakla buluşturan Toydemir köylülerinin, hedefi 12 bin fidanı toprakla buluşturmak. Toydemir köyü hatıra ormanında gerçekleştirilen dikim törenine, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Köy Muhtarı Hilmi Coşkun ve köy halkı katıldı. Kaymakam Bilgin, fidanları dikmenin yanında onların bakmanın da önemli olduğuna dikkat çekerek Toydemir köylülerin bunu çok iyi yaptığını söyledi. Bilgin, "Fidanları dikmek bir yana, onları diktikten sonra sağlıklı bakabilmek de oldukça önemli. İşte bu bakım ve alaka açısından Toydemir köyümüz örnek bir köyümüzdür." dedi.

Köy Muhtarı Hilmi Coşkun ise kendi küçük ormanlarını oluşturduklarını söyledi. Coşkun, "Bugüne dek tam 7 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bugün ise 300 fidanı toprakla buluşturacağız. Bu işin bir amacı var elbette. Kurtuluş mücadelesinin verildiği bu topraklarda bildiğiniz üzere 12. Grup Karargahı bizim köyümüzde bulunuyordu. Biz burayı orman haline dönüştürdük. İşte bu tarihi alanda ismine yakışır bir şekilde 12 bin ağacı köyümüzde yaşatmak istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda geleneğimiz bu şekilde tekrar edilerek devam edecek." diye konuştu.

Konuşmaların ardan Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, köy muhtarı Hilmi Coşkun ve beraberindekiler hatıra ormanında fidanları toprakla buluşturdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder