5 Kasım 2012 Pazartesi

Askeri Birlikler Polatlı'ya Geliyor

Türkiyede yapılması planlanan en büyük askeri tesislerinden birinin kurulması projesi hayata geçirilecek.

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda , Milli Savunma Bakanlığı 2013 Bütçesinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a bir milletvekilinin, "Şehir içinde kalan askeri birliklerin başka bir yere taşınması söz konusu mudur-" sorusuna karşılık, bununla ilgili genel bir çalışma yapıldığı yanıtını verdi.Bu doğrultuda, İstanbul  Hadımköy deki bir tugayın Edirne Babaeski'ye taşındığını belirten Yılmaz, Ankara  Polatlı’daki askeri birliğin Eskişehir'e taşınmasının söz konusu olmadığını,  Etimesgut’ta ki birliklerin Polatlı’ya  Kara Havacılık Okulu'nun ise Isparta'ya taşınması
hazırlıkları yapıldığını söyledi. Yılmaz, "Büyükşehirlerde askeri birliklerin bulunmasını şahsi olarak doğru bulmuyorum.  Anadolu’daki nüfusu az olan illere taşınması gerektiğini düşünüyorum.  TSK’nında buna benzer çalışmaları var" diye konuştu.

Polatlı TSK’nın göz bebeği olacak


  Türkiye’de yapılması planlanan en büyük askeri tesislerinden birinin kurulması projesi hayata geçirilecek. Ankara Zırhlı Birlikler Okulu, diğer illerdeki askeri sınıf okulları ile birlikte Polatlı’ya taşınıyor. Projenin 2015’te tamamlanması beklenen projede ,Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bulunan askeri sınıf okullarının tek bir merkezde  Polatlı’da toplanması için proje geliştirildi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz “Etimesgut’taki askeri birlikler Polatlı’ya taşınacak” dedi.



 ‘Etimesgut’taki askeri birlikler Polatlı’ya taşınacak’


2013 yılı bütçesinde Polatlı konuşuldu. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda , Milli Savunma Bakanlığı 2013 Bütçesinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.  Bakan YILMAZ “ Etimesgut'taki birliklerin Polatlı’ya taşınması hususunda hazırlıklar yapılıyor” dedi. Proje için Polatlı  üs olarak seçilirken burada kurulacak askeri kampüs bünyesinde Ankara’daki Zırhlı Birlikler ve Muhabere Okulu, İstanbul Tuzla Piyade Okulu, İzmir İstihkam ve Ulaştırma Okulu’nun bünyesindeki sınıf okulları yer alacağı duyurulmuştu .

 Polatlı için son derece önemli bir proje olan askeri birliklerin Polatlı’ya taşınması, Polatlı’da hem emlak sektörünü hem de ekonomiyi canlandıracak.  Türkiye’nin askeri üssü olacak olan Polatlı, Bir kez daha Türkiye’nin ortasına oturacak. Milli Savunma Bakanı İSMET Yılmaz’ın 2013 yılı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuya açıklık getirerek,  Etimesgut’taki askeri birliklerin Polatlı’ya taşınması hususundaki soru işaretlerine son noktayı koydu.



Askeri Üs Oluyoruz






Türkiye coğrafyasında oldukça  stratejik öneme sahip bir yer olan Polatlı, Türkiye’nin en büyük kara birlikleri tesisi olarak anılacak. Türkiye’nin hemen hemen orta noktasında yer alan Polatlı’ya hızlı trenle ulaşmak mümkün. Ankara’ya 75 kilometre uzaklıkta olması nedeniyle havayoluyla da Polatlı’ya kolayca ulaşılabiliyor. Askeri ikmal ve destek için ise tren yolunun yanı sıra Polatlı, Eskişehir birinci ana jet komutanlığı ve Ankara Akıncılar’daki dördüncü ana jet üssüne de çok yakın. Topçu Okulu, fiziki olarak genişlemeye müsait, alt yapısı güçlü bir araziye sahip. Topçu birliklerinin tatbikat için kullandığı, atış ve manevra kabiliyetine haiz TSK’ya tahsisli geniş bir arazi bulunuyor.Proje için Polatlı  üs olarak seçilirken burada kurulacak askeri kampüs bünyesinde Ankara’daki Zırhlı Birlikler ve Muhabere Okulu, İstanbul Tuzla Piyade Okulu, İzmir İstihkam ve Ulaştırma Okulu’nun bünyesindeki sınıf okulları yer alacak..

Polatlı büyüyor


Türkiye’de yapılması planlanan en büyük askeri tesislerinden birinin kurulması projesi hayata geçirilecek. Ankara Zırhlı Birlikler Okulu, diğer illerdeki askeri sınıf okulları ile birlikte Polatlı’ya taşınıyor. Projenin 2015’te tamamlanması beklenen projede ,Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bulunan askeri sınıf okullarının tek bir merkezde  Polatlı’da toplanması için proje geliştirildi. Proje için Polatlı  üs olarak seçilirken burada kurulacak askeri kampüs bünyesinde Ankara’daki Zırhlı Birlikler ve Muhabere Okulu, İstanbul Tuzla Piyade Okulu, İzmir İstihkam ve Ulaştırma Okulu’nun bünyesindeki sınıf okulları yer alacak

Bu dev kampüs fiziki manada dünyanın en büyük askeri kara birliklerinden biri ünvanına da sahip olacak. 100 binin üzerinde personel, tank, top, zırhlı araçlar ve silah sistemleriyle birlikte istihdam edilecek. Polatlı ilçe merkezinin nüfusu yaklaşık 101 bin  bu rakam bağlı yerleşim birimleriyle 120  bine ulaşıyor. Askeri birliklerin taşınmasıyla bu nüfus üçe  katlanacak. İstanbul’da bulunan Tuzla Piyade Okulu ve İzmir Narlıdere’deki İstihkam Okulu arazisi için ise henüz bir planlama yapılmadığı da kaydedildi.  Acıkır mevkiinde yapılması planlanan Türkiye’nin en büyük askeri birlikleri için son derece kıymetli olan arazilerin TOKİ’ye devredilebileceği ve büyük bir proje ile değerlendirilebileceği belirtiliyor.

1 yorum:

  1. Bence de olması gereken bu.Merkezde askeri birlik olması anlamlı değil

    YanıtlaSil