9 Temmuz 2012 Pazartesi

Turkmenistan Basbakan Yardimcisindan Ziyaret

Türkmenistan Başbakan Yardımcısı Annageldi Yazmuradov ile beraberindeki ticari heyet, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Polatlı’ya geldi.


TMO-TOBB Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk San. ve Tic. A.Ş. Polatlı Şubesi Lisanslı Depoculuk tesisleri ile Polatlı Ticaret Borsası’nı ziyaret eden Türkmenistan Başbakan Yardımcısı Annageldi Yazmuradov ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu TMO-TOBB Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk San. ve Tic. A.Ş. ve Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu karşıladı.

LİSANSLI DEPOCULUK TESİSİNİ İNCELEDİLER

Türkiye’ye tarımsal üretim ve tarımsal faaliyetleri incelemek üzere gelen Türkmenistan Başbakan Yardımcısı Annageldi Yazmuradov ve beraberindeki heyet, ilk olarak Türkiye’nin tahıl ambarı olan ve TMO-TOBB Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk ile de ülkede bir ilki gerçekleştiren Polatlı’yı
ziyaret etti. Lisanslı depoculuk tesislerini gezerek, işleyiş hakkında bilgiler alan Türkmenistan Başbakan Yardımcısı Annageldi Yazmuradov, sistemin son derece modern ve çağın gerekliliklerine uygun olduğunu dile getirdi.

ÜRÜN SATIŞI HAKKINDA BİLGİLER ALDILAR

Türkmenistan Başbakan Yardımcısı Annageldi Yazmuradov, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve LİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Toplu daha sonra Ticaret Borsası satış salonunda hububat alım satımını izlediler. Satış salonunda satılan buğdayı inceleyerek satışların nasıl yapıldığına dair bilgiler alan Türkmenistan Başbakan Yardımcısı Annageldi Yazmuradov’a bilgileri TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu anlattı.

HİSARCIKLIOĞLU’NDAN ÇİFTÇİLERE: ALLAH ÇARŞINIZI PAZAR ETSİN

Türkmenistan Başbakan Yardımcısı Annageldi Yazmuradov, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve LİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Toplu daha sonra çiftçilere ve tüccarlara seslendi. Hisarcıklıoğlu, çiftçilerle ve tüccarlarla bir araya gelmekten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirirken, satış salonunda bulunanlara yönelik olarak “Allah çarşınızı Pazar etsin. Allah hepinizin işini rast getirsin” dedi. Türkmenistan Başbakan Yardımcısı Annageldi Yazmuradov ise, Türkiye’de tarımsal üretimi incelemek için bulunduklarını belirtti. Yazmuradov “Sizinle burada buluşmaktan ötürü son derece mutluyum. Burada hem üreten çiftçilerle hem de işin ticaretini sağlayan kurumsal yapıyla birlikte olmak ve buna şahit olmak beni sevindirdi. Bu yıl buğdayın kalitesinin son derece iyi olduğunu öğrendim. Bu kaliteli buğdayın yüksek fiyatlara satılması da çiftçiler adına beni memnun etti” şeklinde konuştu. Türkmenistan Başbakan Yardımcısı Annageldi Yazmuradov, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Ticaret Borsası’nda yapılan satışa katıldıktan sonra Polatlı’dan ayrıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder