31 Temmuz 2012 Salı

Chp'den Temelli İlçe Olsun Önerisi


CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka Ankara'daki Temelli'nin ilçe olması için yasa önerisi sundu.


Nazlıaka TBMM Başkanlığı'na sunduğu yasa önerisinde 1925 yılında Atatürk'ün talimatıyla kurulan ve Türkiye'nin ilk planlı köyü olan Temelli'nin 1992 yılında yapılan bir düzenlemeyle belde statüsüne kavuştuğunu, belediye olduktan sonra hızlı bir gelişim gösterdiğini bildirdi.

Temelli Belediyesi'nin 2008 yılında kapatılarak mahalle yapıldığını ve 50 kilometre uzakta bulunan Sincan İlçesine bağlandığını anlatan Nazlıaka şöyle dedi:

"Yapılan bu düzenleme sonrasında; yurt içi ve yurt dışından yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği Temelli cazibe merkezi olma özelliğini kaybetmiştir. Ankara'da yeni bir yerleşim alanı, özellikle organize sanayi Bölgesiyle yeni iş sahaları için büyük umut olan Temelli'nin büyümesi ve gelişmesi durmuştur. Bununla birlikte Temelli'de yaşayan vatandaşlarımız gerek belediye gerekse kamu hizmetlerini erişmede büyük sorun yaşamaktadırlar. Vatandaşlarımız en küçük işleri için dahi Sincan'a gitmek zorunda kalmaktadır. Temelli; Sincan ve Polatlı arasında sorunlarını çözmeye çalışmaktadırlar."

-AKP'NİN "POLATLI'YA BAĞLANSIN" ÖNERİSİNİ ELEŞTİRDİ-


Yasa önerisine ilişkin bilgi veren CHP'li Nazlıaka, AKP'nin "Temelli Polatlı'ya bağlansın" önerisinin sorunları çözmeyeceğini belirterek, "Temelli'nin içine sürüklendiği durumun sorumlusu iktidar partisi olmasına karşın çözümü partiler üstü bir durumdur. İktidar, Temellili vatandaşlarımıza karşı samimiyse iktidar muhalefet el ele verelim Temelli'yi hep beraber ilçe yapalım. Konuyla ilgili kanun teklifimi Meclis Başkanlığına verdim. Temelli'nin ilçe olması hem Temelli'ye hem de Ankara'ya ciddi bir ivme kazandıracaktır. Bir anlamda Temelli'nin elinden alınmış hakları iade edilecek, adalet de yerini bulmuş olacaktır" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder