27 Temmuz 2012 Cuma

Askıda Ekmek Geleneği Devam ediyor

Polatlı Hasgül ekmek fırını 6 yıldır “Askıda Ekmek” uygulaması yapıyor. Askıda ekmek uygulaması; yardımseverliğin göstergesi olarak Osmanlı döneminde de yapılmış bir uygulama. 


Sadece Türklere özgü olan bu davranış; her ne kadar zamanla unutulmuş olsa da tamamen kaybolmuş değil. İhtiyacı olan, dar gelirli insanlara yardım etmek amacıyla yapılan Askıdaekmek uygulaması; ekmek almaya gittiğinizde fazladan bir ekmek parası fazla verip, o bir ekmeği de askıya ihtiyaç sahiplerinin alması için bırakılıyor.

RAMAZAN AYINDA ASKIYA BIRAKILAN EKMEK FAZLALAŞIYOR

Fırın çalışanının verdiği bilgiye göre; uygulamanın 6 yıldır kesintisiz devam ettiği, diğer aylara göre Ramazan ayında daha fazla artış olduğu ve askıya günde 100’den fazla ekmekbırakıldığını belirtildi. Askıya ekmek bırakan vatandaşlardan bir tanesi görüşlerini şöyle aktardı: “Türkiye’de her gün 1,5 milyon ekmek çöpe atılıyor. Bir o kadar da açlıktan ölen insanlar var. İnsanlar biraz daha duyarlı olursa ne ekmekler çöpe atılır ne de insanlar açlıktan ölür. İnşallah fırın Hasgül ekmek fırınının bu duyarlı davranışı tüm fırıncılarımıza teşvik olur. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı davranmasını ve fırıncılara destek olmasını bekliyoruz.” Uygulamanın ihtiyaç sahipleri insanları rencide etmeden yapılıyor olması vatandaşlar tarafından beğenilen en önemli özellik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder