18 Haziran 2012 Pazartesi

''Sakarya Savaşı Zaferi'' Film Oluyor

Türk’ün kader savaşı olarak da anılan Sakarya Savaşı Zaferi, Hollywood filmlerini aratmayacak bir film ile ölümsüzleştirilecek.


 Filmin senaryosu ve proje ekibi oluşturuldu. Paradoks Film A.Ş. tarafından çekilmesi planlanan filmin yapımcılığını ve prodüktörlüğünü Menderes Arslan üstlenecek.Geçtiğimiz günlerde Polatlı’ya gelerek Belediye XBaşkanı Yakup Çelik’e Sakarya Savaşı filminin senaryosunu sunan Arslan ve ekibi proje hakkında da Başkan Çelik’e detaylı bilgiler verdiler.

ŞEHİT DÜŞEN KAYSERİ LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN HİKAYESİ FİLMİN ÇIKIŞ NOKTASI OLACAK

1920-1921 yılları arasında Sakarya Savaşı cephesine katılmak üzere Kayseri’den ilk olarak Malıköy cephesine intikal eden Kayseri Lisesi öğrencisi 62 gencin hikayesinin anlatıldığı film, son sınıf öğrencilerinin Maliköy’de yaşadıkları ve Savaş cephesinde şehit oluşları üzerine kurulmuş bir hikayeyi bünyesinde barındırıyor. Daha önce 13 Eylül Sakarya Savaşı Zaferi kutlamalarında Polatlı’nın konuğu olan Kayseri Lisesi öğrencileri atalarının savaşarak şehit oldukları toprakları görmüştü. Kayseri Lisesi’nin son sınıfında okuyan ve o yıl mezun olacak olan 62 öğrenci, Kayseri’de toplanan Kuvayi Milliye grubuna katılarak 1919 yılında Adana’nın Saimbeyli ilçesi yakınlarındaki Ermeni-Fransız cephesinde düşmana karşı savaştı. Hemen ardından d6üşmanın başkent Ankara’ya kadar yaklaşması ve Polatlı’da savunma hattı kurulması ile Sakarya Savaşı’na katıldı. İşte filmin öyküsü de bu 62 son sınıf öğrencisinin Sakarya Savaşı cephesinde yaşadıkları öyküyü anlatıyor.

SAVAŞ SAHNELERİ FETİH 1543’Ü ARATMAYACAK

Sakarya Savaşı filminin hangi tarihte çekilmeye başlayacağı henüz belirtilmezken, filmin senaryosu ve filmdeki karakterlerin tamamının belli olduğu bildirildi. Zengin animasyon sahneleri ile Hollywood sinemasını aratmayacak teknik bir ekiple çalışılacak olan filmin, kalitesi ile de Fetih 1453 filmine rakip olacağı belirtildi.

BAŞKAN ÇELİK DESTEK SÖZÜ VERDİ

Paradoks Film A.Ş. tarafından çekilmesi planlanan Sakarya Savaşı filminin prodüktör ve yapımcısı Menderes Arslan, Belediye Başkanı Yakup Çelik’i ziyaret etti. Filmin senaryosunu Başkan Çelik’e veren Arslan ve ekibi, Çelik’ten “Her türlü desteği vermeye hazırız” sözünü aldı. Filmin süresinin ise 115 ila 120 dakika arasında olacağı bildirildi.

1 yorum:

  1. Ben Hilal Arslan, Menderes Arslanin kiziyim ve babama hicbir destek verilmedigini, suan vizyonda olan TAS MEKTEP filminin de bizim filmimizin calintisi oldugunu bildirmek istiyorum. Hicbir sey kimsenin yaninda kalmayacak

    YanıtlaSil