13 Haziran 2012 Çarşamba

Gazeteciler Cemiyetinde Kan Değişimi

1998 yılından bu yana Polatlı Gazeteciler Derneği’nin başkanlık görevini yürüten Nemci Fırat dün yapılan genel kurulun ardından görevini Emre Efe ve genç yöneticilere bıraktı. 


Bundan böyle cemiyetin onursal başkanlığını yürütecek olan Fırat’a yeni yönetim tarafından dernekte yaptığı başarılı çalışmalar ve emeklerinden ötürü de teşekkür plaketi verildi.“22 yıldır bu mesleğin içindeyim. Derneğimize ve Polatlı basınına elimizden gelen en iyi hizmeti yapmaya çalıştık. Bayrak değişiminin zamanının geldiğini düşündüğümüz içinde derneğimizi sahada çalışan genç arkadaşlarımıza bırakıyoruz. Umuyorum onlarda bu bayrağı daha da ileri götürecekler” dedi.

FIRAT: BIRAKMASINI BİLMEK GEREK

Polatlı Gazeteciler Derneği Başkanı Nemci Fırat, devir teslim töreninin öncesinde yaptığı konuşmada, bu tür kurumlarda yürütülen görevlerin insan yaşamı olduğunu, zamanı gerektiğinde bırakmasını bilmek gerektiğinin doğru olduğuna inandığını söyledi. Fırat “Genç bir grubun bu şekilde yönetime geldiklerinden dolayı çok mutluyum. Polatlı Gazeteciler Derneği 1998 yılında Sabah Gazetesi muhabiri Abdurrahman Canpolat’ın buraya gelmesiyle Sakarya Gazetesi’ni birlikte çıkartmıştık. 1998 yılından beri Polatlı Gazeteciler derneğini yürütüyoruz.
Dernekler içerisinde en fakiri Polatlı Gazeteciler Derneği. Onun için buralara çok fazla talip olmuyor. Bilakis ben geçen dönem dernek başkanlığını bırakmak istemiştim. Nasıl bir insan yaşamı, canlı yaşamı son bulabiliyorsa, makam ve mevkilerinde yeri geldiğinde son bulması ve insanların yeterince bu işe hizmet ettikten sonra bırakması gerektiğinde inanan biriyim. Bende geçen dönem bırakmayı söylemiştim ama o dönem Metin arkadaşımız olsun, Aykut Kaya arkadaşımız olsun ve diğer gazeteci arkadaşlar olsun bir dönem daha devam etmemizi bu arada genç bir arkadaşımızın yanında staj alarak bu işi daha ileri götürmeyi teklif ettiler. Bizde meslekten kopmamıza rağmen o dönemde Emre yanımıza geldi ve bayağı bir mesafe kat ederek mesleğin inceliklerini öğrendi. Kendi ile birlikte genç ve dinamik bir yönetimde seçmesi Polatlı Gazeteciler Derneğini daha ileriye götüreceğine inanıyorum. İnşallah hep birlikte bunları geçeceksiniz” dedi.

YEREL BASINDA HİZMET ETMEK ULASAL BASINA BENZEMEZ

Gazeteciler Derneği Başkanı Nemci Fırat, yerelde gazetecilik yapmakla ulusal da gazetecilik yapmanın çok farklı olduğunu, özellikle küçük ilçelerde gazeteciliğin daha zorlu şartlarda yapıldığını söyledi. Fırat “Yerel basın sektöründe hizmet etmek ulusal basına benzemez. Haber yapma imkânları maddi olarak hep kısıtlıdır. Bir haber yaparsınız sabah aynı insanlarla karşı karşıya gelirsiniz. İyi yaptıysanız insanlar size teşekkür eder. Kötü yaptıysanız, aleyhinde bir haber yaptıysanız ya da yapmanız gereken bir haber yaptıysanız insanların size davranış şekli daha zor olur. O bakımda bu meslekte haber yapmanın zorlukları var. Diğer bir zorluğu ise Polatlı 120.000 nüfuslu bir yer ama Polatlı’nın basınına baktığımız zaman münasip olmayan basın sektörü var. Bugün hemen hemen gazetelerimizin hepsi renkli baskıya geçti. Yani televizyonlar olsun diğer ulusal basın olsun, Polatlı da çok etkili. Basının bir şehrin gelişmesinde faktörü anlatmaya gerek yok. Herkes biliyor. Ama nedense basına da gerekli desteği vermezler. Bayramda bile tebriklerini bin bir bahaneyle verirler. Ama eğer basın bugüne bu şekilde geldiyse siz genç neslin burada çok büyük emeği var. Yağmur çamur demeden, maddi manevi bir şey gözetmeden hizmet ediyorsunuz ve inşallah bundan sonra hizmet etmeye devam edeceksiniz. Belki hizmetinizin karşılığını yetirince alamıyorsunuz ama Polatlı’da gazetecilik yapmak gerçektende çok zor bir olay. Ama inşallah daha ileriki günlerde Polatlı basını daha da iyi yere gelerek Polatlının adını gerek ulusalda olsun gerek yerelde olsun daha sık duyuracağını tahmin ediyorum” dedi.

BENDE SAHADAN GELDİM MESLEĞİN ZORLUKLARINI BİLİYORUM

Fırat, gazeteciliğin mutfağında uzun yıllar çalıştığını ve mesleğin zorluğunu gayet iyi bildiğini söyledi. Gazeteciliğin zor bir iş olduğunu da sözlerine ekleyen Fırat son olarak şunları söyledi, “Biz buraya aşağı yukarı 22 yılımızı verdik. 22 yıl Polatlı basınına hizmet ettik. Daha önceden sektörün içindeydim. Belki unutanlar vardır, Milliyet, Posta ve Foto Spor gazetesi muhabirliği yaptım. Milliyet gazetesinde 2 defa manşetten haberim çıktı. Foto sporda her gün Polatlı’nın haberleri çıkardı. İşlerimizin yoğunluğu nedeniyle sektörün içinde olmadığım için bu işten uzak kaldık ve sizlerle alakadar olamadık. İnşallah bundan sonra gelen yönetim birlik ve beraberlik içerisinde arkadaşlık nezdinde, başkasının sizi kullandığı mecradan kurtulup kendi kendinizi basın ilkelerine göre hareket etmenizi ben canı gönülden diliyorum. Bundan sonra basın sektöründe maddi manevi her zaman yanınızdayım. Şunu unutmayın ki başınızın ne zaman sıkışırsa arkanızda hep dik duracağız” dedi.

EFE: FIRAT’A KATKILARINDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜRLER

Polatlı Gazeteciler Derneği’nin genel kurulunun ardından başkanlık görevine seçilen Duatepe Gazetesi sahibi Emre Efe, Nemci Fırat ve dernekte emeği geçen yöneticilere minnettar olduklarını söyledi. Cemiyeti en iyi noktaya taşımak için tüm gayreti sarf edeceklerini söyleyen Efe, yönetiminde de genç isimlerden oluşan bir ekip kurdu. Efe “Öncelikle bizim hedeflerimiz yeni yönetimimizle beraber bu işi en üst noktalara çıkartmak. 22 yıldır derneğimizi bu seviyeye getiren Sayın Başkanımız Necmi Fırat’a teşekkür ederiz. O da gazeteciliğin ne kadar meşakkatli bir iş olduğunu anlattı. Hangi badirelerden geçtiğini teker teker söyledi. Üstadımızın derneğimizi bu güne kadar getirmesinden dolayı ayrıca teşekkür ederiz. Şimdi gazeteciler derneği için yeni bir dönem başlıyor diyebiliriz. Genç kadro, sahada çalışan gazeteci arkadaşlarımızla birlikte derneğimizi bir noktaya getirme mücadelemizi sürdüreceğiz. Elbette ekonomik sıkıntılar her zaman karşımıza çıkacak ama biz bunları aşmaya gayret göstereceğiz. Ankara gazeteciler cemiyeti ile görüşerek ileriki zamanlarda grafikerlik olsun, haber muhabirliği olsun, haber teknikleri olsun, dizgi teknikleri olsun bunlarla ilgili verilen Basın İlan yayın kurumunun ücretsiz kursları var. Bunları yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte araştıracağız. Polatlı2da bu noktada eksik gördüğümüz kişilerin 3 aylık kısa periyotlarla eğitim almasını sağlayacağız. Bununla ilgili de inşallah önümüzdeki dönemde bir çalışma yapacağız” dedi.

YER SIKINTIMIZI AŞACAĞIZ

Polatlı Gazeteciler Derneği Başkanı Emre Efe, derneğin yürüteceği ilk faaliyeti de açıkladı. Cemiyetin sürekli bir bürosunun olması için gerekli temasları önümüzdeki haftadan itibaren yürüteceklerini ifade eden Efe, sözlerini şöyle sürdürdü, “Şuanda yer sıkıntımız var. Yer konusunda inşallah bu hafta ya da önümüzdeki hafta bir protokol turumuz olacak. Hep birlikte kaymakamımızı, Belediye Başkanımızı, Emniyet müdürümüzü ziyaret edeceğiz. Bu ziyaretlerde Belediye Başkanımızdan bazı isteklerimiz olacak. Yer konusunda bize destek sağlarsa gazeteciler derneğinin güzel bir yerinin olması için bizlerde bazı fedakarlıklarda bulunarak önce yer meselesini halletmemiz gerekiyor. Çünkü artık Polatlı’da gazete, basın camiası her geçen gün çoğalıyor, kalabalıklaşıyor. Çalışan sayısı 70-80 üzerinde. Burada çalışan insanların dernek çatısı altında mesaisi bittikten sonra farklı kurumlardaki arkadaşlarıyla gelip oturabileceği, gelip oturup günü değerlendirebileceği bir ortam yaratmamız gerekiyor. Bu tür kaynaşmayı sağlamak için de yer sorurunu çözmemiz gerekiyor. Yer konusunda da sayın başkanımız bizimle aynı fikirde olursa Belediye Başkanımızdan bir yer talep edeceğiz. Necip Fazıl parkında Belediyemizin sosyal tesislerinde yerleri var. Bunu biz talep edeceğiz. İnşallah necip Fazıl ikinci etapta da projesine baktığımız zaman gazeteciler derneğine yakışan, tabelası olan, telefonu olan, sekreteri olan,, gittiği zaman oturabileceği güzel ve ferah bir ortam sağlamak için başkanımızla konuşacağız o da destek sağlarsa bir yerimiz olacak. Derneğimiz için hayırlı olsun. Derneğimizi bu zamana getiren Başkanımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Polatli Postasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder