7 Mayıs 2012 Pazartesi

Ürünler Yagmura Hasret

Köylerde, kuraklık tehlikesine karşı yağmur duası yapılmaya başlandı. Hafta sonu Sarıoba ve Kargalı başta olmak üzere birçok köyde köylüler yağmur duası yaptı. 


Sarıoba Köyü’ndeki yağmur duası köy girişindeki yüksekçe bir tepede yapılırken, Kargalı köyü sakinleri ise yağmur duası yapmak için köy göletinin çevresini seçti. Her iki köyde de kazanlar dolusu pilav ve et pişirildi. Köylerde gerçekleşen yağmur dualarına köylülerin dışında Polatlı merkezinden de gelen misafirlerin olması dikkat çekti.

SARIOBA KÖYÜNDE YAĞMUR DUASI

Sarıoba Köyü’ndeki yağmur duası köy girişindeki yüksekçe bir tepede yapıldı. Sabah saatlerinde başlayın hazırlıklar, köy gençlerinin kazanlarda et ve pilav pişirmesi ile devam etti. Yemekten önce köyün imamı yağmur duası yaptı. Köylüler hep birlikte amin dediler. Kadını, erkeği, çocuğu, genci, yaşlısının hep bir arada olduğu yağmur duasından sonra öğle namazı kılındı. Namazın ardından yemek yenildi. Köylüler, yağmur yağmaması durumunda ürünlerin büyük zarar göreceğini belirttiler. Kış mevsiminin yoğun yağışlı geçmesi ve havaların birden ısınması ekili alanlarda olumsuz etki yaptı. Şiddetli rüzgarın olumsuz etkisi, nisan yağmurlarının yağmaması çiftçileri endişelendirdi. Bu nedenle yağmur duası yapan köylüler, Polatlı’da bu yıl ekinlerin zayıf olacağını söylediler.

KARGALI KÖYÜ DOLDU TAŞTI

Geçtiğimiz Pazar günü de Kargalı köyünde yağmur duasına çıkıldı. Köyün içerisinde bulunan Kargalı göletinde gerçekleşen yağmur duası yedi imam tarafından okundu. Köylülerin dışında Polatlı merkezinden ve çevre köylerden de duaya katılanlar oldu. Kazanlar dolusu pişirilen pilav ve etler duadan sonra afiyetle yendi. Kargalı Köyü Muhtarı Metin Tekeli, burada yaptığı açıklamada: “Kargalı köyü olarak yağmur duamızı gerçekleştirdik. Tarlalarımızın yağmura ihtiyaç duyduğu aşikardır. Allah duamızı kabul etsin. Bugün burada amin diyen herkese teşekkür ediyor ve dualarımızın kabul olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.” Dedi. Kargalı köyünde gerçekleşen yağmur duasına MHP İlçe Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Kadın kolları üyeleri de katıldı.

Polatli Postasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder