11 Nisan 2012 Çarşamba

Polis Haftası Kutlandı

Polis Teşkilatı’nın 167. kuruluş yıl dönümü nedeniyle dün sabah saatlerinde Polatlı’da tören düzenlendi. Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törene Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, 58. Topçu Tugay Komutanı Kemal Yeni, Cumhuriyet Başsavcısı Naim Karaağaç, Belediye Başkanı Yakup Çelik, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis memurları ve vatandaşlar katıldı.

CABBAR ÇEPUR ŞİİR OKUDU

Etkinlikler kapsamında ilk olarak, Polatlı Emniyet Müdürü Harun Tüzel tarafından Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, TÜMŞAHDER yönetim kurulu üyelerinden Cabbar Çepur, kendi yazmış olduğu polis konulu şiirini okudu.

TÜRK POLİSİ MİLLETİN GÖNLÜNDE TAHT KURDU

Günün anlam ve önemini belirten konuşma, Emniyet Müdürü Harun Tüzel tarafından yapıldı. Harun Tüzel, “Kuruluşumuzdan bu yana, teknoloji, personel sayısı ve bilgi birikimi ile gücü günden güne artan teşkilatımız, bir yönüyle vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne kastedenlerin ihanetlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmektedir. Cumhuriyetimizin, Atatürk ilke ve inkılaplarının, demokrasinin bekçileri olarak, Anayasa, kanun tüzük ve yönetmeliklerin bize verdiği görev ve sorumlulukları her zaman yerine getireceğimize Büyük Önder Atatürk’ün manevi huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Türk polisi, gösterdiği olağan üstü gayret ile yaptığı hizmetler sonucunda Türk Milleti’nin gönlünde taht kurmanın haklı gururunu yaşamaktadır.”dedi.

POLATLI, SUÇUN EN AZ OLDUĞU İLÇE

Emniyet Müdürü Harun Tüzel ayrıca, “İlçemiz ile ilgili olarak yapılan değerlendirmelerde, nüfus yoğunluğu oranına göre ilçemiz suç ve suçlu ortalamasının en az olduğu yerleşim yerlerinden biridir. Böyle bir ortamın oluşmasında, asla unutmadığımız unsur Polatlı halkının yasalara olan bağlılığı ve bizlere verdiği destektir. Bu desteğin artarak devam edeceğinden kuşkumuz yok.”dedi.

KISITLI İMKANLARA RAĞMEN, EN BAŞARILI HİZMET

Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin ise yapmış olduğu konuşmasında, “Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek gibi önemli görevleri ifa eden Polis teşkilatımıza müteşekkiriz. Toplumun güvenini ve takdirini kazanan Polatlı emniyeti, 209 personel ve 23 aracı ile Polatlı’nın 24 saat emrindedir. Mesai mefhumu gözetmeksizin görevini ifa eden Polatlı Polisi, kısıtlı personel ve araç gereci ile emsal yerleşim yerlerine göre çok daha başarılı hizmet vermektedir.”sözlerine yer verdi.

ÜSTÜN BAŞARI VE BAŞARI BELGELERİ VERİLDİ

Kaymakam Bilgin ayrıca, “Bizler Polatlı Emniyeti olarak, 24 saat esasına göre, 365 gün, bayram ve tatil demeden çok kıymetli Polatlılı vatandaşlarımızın desteği ile her daim Polatlı halkına hizmet duymaktan gurur duymaktayız. Polatlı polisi, yüz ölçümü ve nüfusa göre en başarılı teşkilatlardan biridir. Görevi başında şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, tüm polislerimize sağlık, başarı ve mutluluk diliyorum.”dedi. Konuşmaların ardından, Emniyet Müdürlüğü’nün 17 personeline üstün başarı ve başarı belgeleri takdim edildi.

Kaynak: Polatli Postasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder