12 Nisan 2012 Perşembe

Polatlı'da Bayanlara Yönelik Cenaze Yıkama Kursu Başlıyor

İlçe Müftülüğüne artan müracaatlar sebebiyle Halk Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğünün müşterek hazırlayacakları “Bayanlara yönelik Cenaze Yıkama Kursu” yakında başlıyor. 

Polatlı Müftüsü MUSLU konuyla ilgili olarak şunları söyledi. Muslu “İnsanın ölüsü de saygıya lâyıktır. Bu saygı bir yönüyle, ölünün yakınlarına bir teselli mahiyeti taşıdığı gibi ölümün hiçlik olmadığını anlatmak amacını da taşımaktadır. O ölmüştür, fakat yine insandır ve başka bir âlem için yeniden doğmuştur.  Ölen bir müslümanı yıkamak, kefenlemek, onun için namaz kılıp dua etmek ve bir kabre gömmek müslümanlar için farz-ı kifâyedir. Cenazenin bir an önce yıkanması, kefenlenip hazırlanması ve defnedilmesi de müstehaptır.
İlçemiz nüfusu göz önüne alındığında bayan cenaze yıkamasını bilenlerin sınırlı sayıda olması ve halen hiç bir kursa katılmadan usta çırak ilişkisi olarak yıkama işini yapanlar bulunmaktadır. Bu kardeşlerimizin eğitimden geçirilerek daha güzel bir şekilde hizmet vermeleri için cenaze yıkama kursunun düzenlenmesi gerekmektedir. Kursa müracaat sayısı  bu güne kadar 20 kişi olmuştur. Cenaze Yıkama Kursunun basın yoluyla da duyurusunu yaparak bir an önce başlamasını istedik. Yeterli müracaat olduğu takdirde Cenaze Yıkama Kursunun hemen düzenlenebileceği konusunda Halk Eğitim Müdürlüğü ile anlaştık. Kursa katılmak isteyen Hanım kardeşlerimizin bir an evvel Halk Eğitim Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.” dedi.

Kaynak: Duatepe Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder