12 Nisan 2012 Perşembe

Belediye Kapalı Spor Salonu Için Calışmalara Başladı

Belediye Başkanı Yakup Çelik,   Polatlı 1500 kişilik Kapalı Spor Salonu inşaatının başlayabilmesi için, Kamyoncular Kooperatifinin inşaat arsasından çıkması gerektiğini, Belediyeye ait olan mevcut Kamyoncular Kooperatifi alanının 25 Yıllığına Gençlik ve Spor Bakanlığına bin 5 yüz kişilik kapalı spor salonu yapılmak üzere tahsis edildiğini, inşaatın başlatılması için araçların kendilerinin hazırladığı eski gazhane alanına taşınmaları gerektiğini söyledi.
Kamyoncular kooperatifinin  inşaat sahasını boşaltmadığı için Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis edilen alanda kapalı spor salonu inşaatının başlayamadığını belirten  Başkan Çelik,''Şuanda o alan bizden çıkmıştır yani mülkiyeti bizde de olsa 25 yıllığına tahsis yapılmıştır,
doğal olarak orada söz sahibi olan şuanda Gençlik ve Spor Bakanlığıdır. İlgili Bakanlığın ihalesini yaptığı söz konusu alanda ilgili müteahhitin işe başlayabilmesi için kamyoncular kooperatifi tarafından alanın tahliyesi gerekmektedir.  Zaten bu tür araçların şehir içinde kalması da mümkün değildir; kooperatifin şehir dışında şehre yakın bir yerde faaliyet yürütmesi gerekir. Yer aramak hususunda birinci görev ticari faaliyet yürüten kooperatifin değerli üyelerine düşer;  onların böyle bir arayış içerisinde olması lazım gelir. Yer mi kiralayacaklar, yer mi satın alacaklar üzerine binamı yapacaklar ne yapacaklarsa bu görev öncelikle onlarındır'' dedi.

Belediye Başkanı Yakup Çelik,  Kamyoncular kooperatifi için  ilçe yakınında Eskipolatlı köyü  Yüksek Hızlı Tren altgeçidi yakınında Yağlı Tohumlar Kooperatifine ait 30 dönüm arsa bulunduğunu burayı belediye olarak kiralayarak  kamyoncular kooperatifini oraya taşımak için çalışma yürüttüklerini, kapalı spor salonu inşaatının başlaması için de  gazhane alanında  kamyoncuların geçici süreyle kalmalarını istediklerini  kaydetti.


Başkan Çelik Sözlerin şöyle sürdürdü:


‘’Yaklaşık 20 yıl önce halen kamyoncular kooperatifimizin bulunduğu alan belediyemize ait bir alandır. O mülkiyet geçici olarak kamyoncular kooperatifine verilmiş ve o gün, bugünde kullanıyorlar. Kamyoncular kooperatifi kamu yararına bir dernek, kamu yararına bir dernek, kamu yararına bir vakıf değil ticaret ile iştigal ediyor. Ama bu şehrin bir esnafıdır oradaki arkadaşlarımız, doğal olarak Polatlı Belediyemizin bizden önceki dönemlerde de, bizim dönemimizde de onlara yardımcı olmak işlerini kolaylaştırmak amacında da kendisini görev bilmesi de güzel bir şeydir. Tabi şehir değişiyor, şehir gelişiyor bizim bu değişim ve gelişim istikametinde bir dönemde atıl olan o arsaları artık değerlendirme zamanımız gelmiştir. Bu çerçevede bildiğiniz gibi yaklaşık bir yıl önce belediye meclisimizden oy birliği ile bir karar çıkartarak söz konusu kamyoncular kooperatifine ait alanda gençlik spor bakanlığımızca bin beş yüz kişilik bir kapalı spor salonu yapılması hususunda tahsis ilgili bakanlığa sağlanmıştır.

Şuanda o alan bizden çıkmıştır yani mülkiyeti bizde de olsa 25 yıllığına tahsis yapılmıştır, doğal olarak orada söz sahibi olan şuanda gençlik ve spor bakanlığıdır. İlgili bakanlık söz konusu bin beş yüz kişilik kapalı spor salonunun yapılması hususunda proje ihalesi yapılmış, yapım ihalesini gerçekleştirmiş ilgili müteahhit sözleşmesini imzalamış ve artık işe başlamak konumunda ve onun tahliyesi kamyoncular kooperatifi tarafından tahliyesi gerekmektedir.

 Biz kamyoncular kooperatifimizi nereye taşıyalım sorusunu yaklaşık bir yıldır arkadaşlarımızla birlikte ve kamyoncular kooperatifi yönetimiyle de birlikte değerlendiriyoruz.

Zaten bu tür şeylerin şehir içerisinde kalması da mümkün değildir şehre yakın şehir dışında bir yere taşınması hususunda gayret göstermek gerekiyor. Bu hususta öncelikli görev ticari faaliyet gösteren bu kooperatifin değerli yetkililerine düşer onların böyle bir arayış içerisinde olması lazım gelir. Yer mi kiralayacaklar, yer mi satın alacaklar üzerine binamı yapacaklar ne yapacaklarsa bu görev öncelikle onlarındır.

 fakat belediye olarak biz de bu işi onların üzerine yıkıp ta işte çıkın buradan ne yaparsanız yapın kardeşim şeklinde bir davranışa, bir düşünceye asla girmedik.

Doğal olarak yaptığımız şey şu yağlı tohumlar kooperatifi ile görüşerek onların eski Polatlı yolunda hızlı tren alt geçitine girmeden hemen orada yol kenarında otuz dönümü aşkın bir arsaları var. O arsayı belediyemizce kiralayarak belli bir sözleşme çerçevesinde, düzenleyerek aynı zamanda kamyoncular kooperatifimizi oraya taşımak hususunda bir çalışmayı yürütüyoruz.

Bu çalışma tamamlandığında Allah izin verirse kamyoncular kooperatifimiz oraya taşınacaktır. Bundan kendilerinin de bilgisi vardır. Ortada kaldık gibi bir durum söz konusu değildir.

 Ancak söz konusu mevcut kamyoncular kooperatifi alanının biran önce tahliye edilmesi gerekmektedir. bununla ilgili olarak ta alanın arka kısmında ki yani gazhane dediğimiz kısma taşınacaklardır -arkadaşlarımız fen işleri müdürlüğümüz düzenlediler orayı- birkaç aylığına yani taşınana kadar geçici olarak garaj olarak kullanacaklardır. Fakat oradaki yapıların biran önce tahliye edip ilgili müteahhit orada yapım işine başlamasını temin edeceğiz. ‘’

Polatlı Yerel Basınına demeç veren Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Fevzi  Çiftçi, kendilerinin bulunduğu yerden taşınmalarının istendiğini, sorunlarının çözümü için de  sivil toplum örgütlerini ve ilçe kamuoyunu desteğe çağırmış, ''Bizim  16 yıldır kiracısı olduğumuz  kamyoncular garajına kapalı spor salonu yapmak istiyorlar. 450 üyesi bulunan kooperatifimize yeni yer yapılması gerekmektedir …''  şeklindeki açıklamada bulunmuş   sivil toplum kuruluşlarını desteğe çağırmıştı. Haber Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder