23 Nisan 2012 Pazartesi

Ömerler’de ‘kutlu doğum’ coşkusu

Köyün tüm ahalisi; kadını, erkeği, çocukları camiye koştu. İlahiler dinlediler, dualar ettiler. Müftü Mehmet Muslu anlamlı konuşması ile birlik ve beraberliği, sevgiyi pekiştiren mesajlar verdi. İlahi korosu ise gözleri sulandırdı.
Bu yıl “kardeşlik” bağı üzerine kurulan Kutlu Doğam Haftası’nın Polatlı’da yapılan etkinliklerinin önemli birini de Ömerler Köyü’nde düzenlenen program oluşturdu. Ömerler Köyü camiinde Fahri Altan Kur’an Kursu hafızlarından oluşan ilahi korosu seslendirdikleri ilahilerle cemaatin duygulu dakikalar yaşamasına neden oldular. İmam Hatip’ler ve hafızların katıldığı programda Kur’an tilavet edildi ve eller semaya açılarak dualar edildi.

BİRBİRİMİZİ SEVMEDEN CENNETE GİREMEYİZ

Ömerler Köyü’ndeki programda İlçe Müftüsü Mehmet Muslu bir konuşma yaptı. Kardeşlik bağları ve sevgi üzerine yaptığı konuşmasında, peygamberimizin “iman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de kamil manada iman etmiş olmazsınız” hadisi şerifini okudu. Bu çerçevede herkesin bir birini sevmesi gerektiğini söyleyen İlçe Müftüsü Mehmet Muslu, Ömerler köyünde her ailenin komşusunu “kardeşlik” bağı sevmesini tavsiye etti. Kutlu doğum haftası çerçevesinde düzenlenen programda Müftü Muslu dua ettirdi, cemaat duaya iştirak etti. Daha sonra köy dışından gelen konuklar ve tüm köylüler hep birlikte yemek yediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder