25 Nisan 2012 Çarşamba

İki bin CV var fakat işçi bulunamıyor!

Sanayi kuruluşlarında çalışmak amacıyla Polatlı Organize Sanayi Bölgesi’ne yaklaşık 2000 bin kişinin başvuru yaptığı öğrenildi.

 Ancak fabrikalar ise çalıştıracak işçi bulamıyor! Kimileri, ülke genelinde olduğu gibi Polatlı’da da işsizlik olduğunu savunuyor kimileri de iş beğenmemezlik sorunu bulunduğunu savunuyor. Bazen de siyasete konu olan bu durum, zaman zaman Polatlı’nın en önemli ve kronik sorunu olarak öne çıkıyor.Şu anda mevcut duruma göre iş beğenmemezlik konusu, işsizlik konusundan daha büyük bir sorun olarak öne çıkıyor.Polatlı Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’ne, fabrikalarda çalışmak üzere iş başvurusu yapan ve SV bırakan yaklaşık iki bin kişi bulunuyor. Bu da ilçedeki işsizlik oranını açıkça gösteriyor.

FABRİKALAR ŞİKAYETÇİ

Ancak OSB’deki bir çok kuruluş işçi bulamamaktan şikayet ediyor. Polatlı Ticaret Odası Nisan ayı meclis toplantısında gündeme gelen konu tartışıldı. Toplantıda, fabrikaların işçi bulamadıkları ve buldukları işçilerin de kısa sürede işten ayrıldıklarına dikkat çekildi. Kimi üyeler ücretlerin düşük olması nedeniyle işçilerin bu fabrikalarda çalışmadıklarını söylediler, kimi üyeler de çalışma kültürünün gelişmemesinden dolayı sorun yaşandığını anlattılar.

KÖY BAĞLANTILI OLMANIN ETKİLERİ

Öte yandan, tarım yapma imkanına sahip olanlar çalışma kültürüne ayak uyduramıyorlar. Fabrika yöneticileri, “geliyorlar ve işe alıyoruz. Bir süre sonra tarla sulamak veya tarlada bir başka iş yapmak için izin istiyorlar. Bu olay sıkça yaşanıyor, bu da bizi olumsuz etkiliyor” diyorlar.Bu nedenle Polatlı’da işçi bulmanın güçlüğüne dikkat çeken kuruluşların yöneticileri, çoğu kez de kolay ve yorucu olmayan işlerin tercih edildiğini ifade ediyorlar.

Polatli Postasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder