18 Mart 2013 Pazartesi

Polatlı'da Soğan Birliği Kurulacak

Polatlı'da 150 kişiyle Soğan Birliği  kurulacağı öğrenildi .Türkiye'deki 1,5 milyon ton soğanın 350 bin tonunun üretildiği Polatlı'da, çiftçilerin birlik kurması isteniyor.Polatlı Ziraat Odası başkanı Zekai Köseoğlu,  yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden bu yana soğan üreticileri birliğini kurmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Birlik kurabilmemiz için ilçede üretilen soğanın yüzde 5'ini kurucu ortaklarının üretmesi gerektiğini, buna göre 150 kişiyle birliğin
kurulmasının mümkün olabileceğini belirten Köseoğlu, "Polatlı çiftçisinin soğan üretiminde Türkiye piyasasında haklı yerini koruyabilmesi ve rekabet edebilmesi için Polatlı Soğan Üreticileri Birliği'nin kurulması, çiftçimiz için de Polatlı için de hayırlı olacaktır. Üretici birliği kurulması ile çiftçimizin hakları savunulacağı gibi hep birlikte tek ses olacaklardır" dedi.

Polatlılı soğan üreticilerinin birlik kurmaya yanaşmadığını, aidat toplamak için birlik oluşturulacağını, kendi ürünlerini kendilerinin satmak istediğini söylediklerini anlatan Köseoğlu, şöyle konuştu:

"Polatlı Türkiye'deki soğan üretiminin gerçekleştiği üç bölge içerisinde 2. sıradadır. Ancak Türkiye sıralamasında 2. olmamıza rağmen soğan üreticimizin, çiftçimizin ve soğan tarlalarında çalışan işçilerin haklarını ve hukuklarını müdafaa edecek ve savunacak ürün değerlendirmesinde, pazarlamasında yardımcı olacak birliğimiz mevcut değildir. Bu, bölgemiz için çok büyük bir eksikliktir. Bir toplumda yaşıyorsak 'bana ne' demek gibi bir lüksümüz yoktur. Bu birliği ilçemizin 82 köyüyle birlikte oluşturmak istiyoruz.İlçemizde bulunan 82 köyde kurucu ortaklar arasında yer alsın birlik beraberlik içerisinde Soğan Üreticileri Birliğimizi oluşturalım."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder