3 Nisan 2012 Salı

Basbakan Erdogan'dan Yakup Celik'e Odul

AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler ve Aile Proje yarışmasında Polatlı Belediyesini Aile eğitimleri  Projesiyle 1’inci  seçti.

AK Parti Genel merkezinin 127 yerel yönetim arasından seçtiği 17 Belediye ödüle layık görüldü. Polatlı  Belediyesi  metropol harici belediye  olarak 1’inci seçildi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışmada Polatlı Belediyesi  Ailece Eğitimdeyiz Projesi,  Annelik Okulu, babalık okulu,  Kahvehanede Babalık Eğitimi,  Ailece Tiyatrodayız, Ailece Sinemadayız, Ailece Piknikteyiz, Ailece  Gezideyiz Çalışmaları nedeniyle 1. İlçe Belediyesi  Seçti.

Belediye Başkanı Yakup Çelik,  ödülünü  AK Parti Genel Merkezinde  Mutlu Aileler Mutlu Şehirler Konulu 3. Yerel Yönetimler Sempozyumunda düzenlenen törenle  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.



Belediye Başkanı  Yakup Çelik,  sosyal belediyecilik çalışmasın olan Aile Eğitim çalışmalarından  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül almanın gururunu yaşadığını,  aile eğitimlerini, isteyerek severek yıllardır yürüttüklerini ifade etti. Başkan Çelik,  ''severek yaptığımız sosyal çalışmalarımızın fark edilmesi ve ödüle layık görülmesi bizi ziyadesiyle mutlu etmektedir. Temelde insanımıza hizmeti hedefliyoruz. Bu çalışmalarımızda  diğer belediyelere örnek teşkil ediyor.  Daha iyi projeler geliştirmek hususunda motive oluyoruz'' dedi.

Polatlı Belediyesinin Aile Eğitimleriyle  1’inci olduğu yarışmada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ''Aile sağlığını koruma hizmetleri'', Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ''Hedef mutlu aile'' ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in ''KADEM'' projesi  olmak üzere toplam 17 yerel yönetim  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödüllerini aldı.

Partisinin genel merkezinde düzenlenen Yerel Yönetimler ve Aile sempozyumunda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, ‘’Bizim siyaset anlayışımızda, bu siyaset anlayışının ürettiği her icraatımızda en önce aile düşünülmüş, en önce aile gözetilmiştir. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ekonomi, enerji, tarım aile için vardır. Elbette ki bizim yerel yönetim anlayışımızın da merkezinde, temelinde aile vardır. AK Partili belediyeleri diğerlerinden ayıran en temel özelliklerden biri aile kurumuna gösterdiği hassasiyettir.  Süleymaniye'nin penceresinden bakan bir çocukla gecekondunun penceresinden bakan bir çocuğun gelecek tasavvuru aynı değildir’’ dedi.

 Erdoğan, Sosyal belediyeciliğin, toplumun en küçük birimi olan aileyi dikkate alan belediyecilik olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, belediyeleri sadece park yapan, yol yapan, altyapı inşa eden, çöp toplayan kurumlar olarak görmediklerini; bu faaliyetlerin belediyelerin asli görevi olduğunu belirten Erdoğan, belediyelerin ''önce insan, önce aile'' diyerek çalışmalarını yürütmeleri gerektiğini söyledi.

Belediyelerin eğitimi, sanatı, sporu destekleyeceklerini  belirten  Başbakan Erdoğan, belediyelerin aynı zamanda yoksul vatandaşları arayıp bulması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Benim belediye başkanım, özellikle AK Partili belediye başkanı kardeşlerim için söylüyorum, gidecek icabında kapı kulağını kabartacak, içeride acaba neler oluyor? Soruşturacak, durumu nedir, ne değildir... Bu yapmak zorundasınız, bunu yapmak zorundayız. Çünkü sizler bizim elimiz, ayağımızsınız. İşiten kulağımızsınız, elimizi uzatacak sosyal kurumumuzsunuz aynı zamanda.''

Belediyelerin yaşlıları ve kadınları her icraatında dikkate alması gerektiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, belediyelerin her ne yaparlarsa çocuklar ve çocukların geleceği için yapmaları gerektiğine dikkati çekti. Başbakan Erdoğan, ‘’Süleymaniye'nin penceresinden bakan bir çocukla gecekondunun penceresinden bakan bir çocuğun gelecek tasavvuru aynı değildir. Biz çocuklarımıza gelecek tasavvurlarını olumlu yönde şekillendirecek sokaklar, mahalleler, şehirler emanet etmek zorundayız Ne yazık ki bizler böyle şehirler emanet almadık. Bizler tarihi dokunun kuşatıldığı, yeşilin katledildiği, sağlıksız büyümüş gecekondularca çevrelenmiş şehirler emanet aldık.''  dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder