14 Nisan 2014 Pazartesi

Polatlı'da Herkes O'nu Okudu

Polatlı'da düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasının sınavları tamamlandı. 30 oturumda yapılan sınavlarda 7’den 70’e herkes Peygamber Efendimizin (SAV) hayatını okudu. 5 bin 500 kişinin başvuru yaptığı sınavda birinciye Umre, ilk beşe girenlere de tablet, saat ve bisiklet hediye edilecek.

Sınav koordinatörü ve Özel Polatlı Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ismail Uysal, günümüz problemlerinin ele aldığında, insanların doğruya ve gerçeğe ulaşmasında tek yolun Efendimiz’in (SAV) hayatını örnek almaktan geçtiğini dile getirdi. Uysal, "Gerçekten insanların bir çizgiye gelmesi gerekiyorsa bu Efendimiz (SAV) çizgisi olacaktır. Bu da ancak onun hayatını bilmekle olur. Hangi olay karşısında nasıl bir tavır sergilemesi gerektiğini O’ndan öğrenebiliriz. Bu yüzden insanlar O’nu okuyor. O’na teveccüh ediyor." dedi.

"Anmayı, anlamaya dönüştürebildiğimizde O’nun yüzyıllar ötesinden seslenişini duyabiliriz" diyen Sınav koordinatörü ve Özel Polatlı Maltepe Dershanesi Genel Müdürü Mustafa Ali Inoğlu, "Peygamber sevgisinin gönüllerde yeşermesine bir nebze olsun katkıda bulunabilmek, alemlere rahmet olan o kutlu nebinin sünnet-i seniyyesinden bir hikmeti, günümüz insanını aydınlatan bir kandile dönüştürebilmek, her müminin arzusudur. Anmayı, anlamaya dönüştürebildiğimizde onun, yüzyıllar ötesinden seslenişini duyabilir, 'Sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O size çok düşkün, mü’minlere karşı çok şefkatlidir. Merhametlidir.' ayetindeki mesajı gönülden hissedebiliriz." diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder