26 Şubat 2014 Çarşamba

Köpek Gezdirirken Define Buldular

ABD'nin California eyaletinde yaşayan bir çiftin köpek gezdirirken geçen yıl buldukları eski paraların, 10 milyon değerinde olduğu belirtildi.

California'nın kuzeyindeki Gold Country bölgesinde meydana gelen olay, adı açıklanmayan çiftin buldukları madeni paraları inceletmek için antikacıya götürmesi üzerine ortaya çıktı.

ÇOK SAYIDA ALTIN PARAYLA KARŞILAŞTILAR


Kagin's adlı antika firmasının açıklamasına göre, köpek gezdirmek için evlerinden dışarı çıkan talihli çift, bahçelerindeki bir ağacın yanında, bir bölümü topraktan dışarı çıkmış şekilde gömülmüş metal bir kutu olduğunu fark etti. Talihli çift, paslı kutuyu evlerine götürerek açtığında, 1847 ile 1894 yılları arasında tedavülde olan çok sayıda altın parayla karşılaştı. Bunun üzerine kutuyu çıkarttıkları yeri kazmaya başlayan çift, 7 kutu daha buldu.

YAKLAŞIK 10 MİLYON DOLAR DEĞERİNDE


Yapılan incelemede, çiftin bulduğu 8 kutudan çıkan 1400'den fazla altın paranın tamamının gerçek olduğu tespit edildi. Paraların arasında çok az rastlanan, her biri 1 milyon ABD Doları değerine sahip parçaların da bulunduğunu kaydeden uzmanlar, hazinenin yaklaşık 10 milyon ABD Doları değerinde olduğunu açıkladı.

Muhtemelen mayıs ayında Amazon üzerinden satışa çıkartacakları paralardan elde edecekleri gelirle tüm borçlarını ödedikten sonra bölgedeki hayır kurumlarına bağış yapmak istediklerini kaydeden çift, buldukları paralardan bazılarını yarın Atlanta'da başlayacak Ulusal Para Fuarı'nda sergilenmeleri için Amerikan Nümismatik Derneği'ne ödünç verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder