19 Temmuz 2013 Cuma

Ankara Goletlerine Yavru Sazan Takviyesi


Ankara'da balık varlığını artırmak amacıyla Haymana, Kazan, Kızılcahamam, Ayaş, Polatlı, Güdül, Beypazarı, Çamlıdere ve Çubuk ilçelerindeki göletlere toplam 180 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2013 yılı yatırım programında yer alan Balıklandırma Projesi kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma ve Eğitim Enstitüsü'nden temin edilen yavru balıkların Ankara'daki balık varlığına önemli katkılar sağlayacağı belirtildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ankara'nın iç su varlığıyla önemli bir balıkçılık potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Temel, balıklandırma çalışmalarıyla Başkent'teki balık varlığının sürdürülebilirliğini sağlama ve Ankaralıların balık ihtiyacını karşılamayı amaçladıklarını söyledi.

Ankara göletlerindeki balık varlığının korunması ve ekolojik dengenin devamının sağlanması için göletlerdeki kontrollerin sıkı bir şekilde devam ettiğini belirten Temel, Ankaralı balıkçılardan da hassasiyet göstermelerini ve yavru balıkları avlamamalarını istedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder