12 Ağustos 2012 Pazar

Ak Partili Özdalga: Masum İnsanları Öldürerek Bir Şey Elde Edemezsiniz


TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, masum insanlar öldürülerek Kürt vatandaşların elde edebileceği hiç bir şey olmadığını, bunun bir mantığının da olmadığını söyledi.


Özdalga, "Kürt kardeşlerimizin her zaman demokratik haklarının savunucusu ve temsilcisi oldum. Ama bugün geldiğimiz noktada artık insanları öldürerek, masum insanları, kadınları, çocukları öldürerek, Kürt kardeşlerimizin, Kürt vatandaşlarımızın elde edebileceği hiç bir şey olmadığı gibi bunun bir mantığı da yoktur." dedi.


Özdalga, AK Parti Polatlı teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Polatlı Belediyesi Dede Korkut Mahalle Konağı AKRA Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen iftar yemeğine AK Parti Ankara milletvekilleri Haluk Özdalga'nın yanı sıra Tülay Selamoğlu, AK Parti Polatlı İlçe Başkanı Faruk Bilici, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, AK Parti Ankara İl Genel Meclisi Üyesi Selim Cerrah ve çok sayıda davetli katıldı.

Haluk Özdalga, konuşmasında, bugün artık gelinen noktada Türkiye'de her konuyu açık bir şekilde ifade edip tartışmanın mümkün olduğunu ifade etti. Özdalga, "İsterseniz yerel yönetimlerin daha fazla haklara sahip olmasıyla ilgili olsun, ister dil konusunda olsun, ana dil konusunda olsun veya başka konuda olsun, bugün artık Türkiye'de her konuyu tartışmak, her görüşü ifade etmek serbest bir şekilde mümkündür. dolayısıyla insanları öldürmedeki siyasi inançları için kendi siyasi programını ortaya koymak için insanları öldürmenin hiçbir mantığı hiç bir anlamı kalmamıştır ve bunu inanarak söylüyorum, inşallah bu terörü de en kısa zamanda ortadan kaldıracağız." diye konuştu.

Özdalga ayrıca, özellikle Suriye'deki, Myanmar Arakan'daki ve tüm dünyadaki katliamların son bulması temennisinde bulundu.

"DÜN OSMANLI BUGÜN TÜRKİYE, ZULME UĞRAYAN HERKESİN YANINDA"


AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu ise Osmanlı İmparatorluğu'nun dünyadaki her türlü sıkıntıda mazlumların yanında olduğunu, şimdi de Türkiye Cumhuriyeti olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yine aynı düşünceyle zulme uğrayanın yanında olduğunu ifade etti.

Selamoğlu, "Biz imparatorluk olmayı beceren bir milletiz. Dünyada tarih boyunca baktığımızda iki millet imparatorluk kurmuştur; biri İngilizler, biri Türkler. İngilizler sömürge özelliği taşımışlardır ama Türkler, kurduğu her imparatorlukta millet olmayı başırmıştır, bir olmayı, birlik olmayı başarmıştır." şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder