10 Temmuz 2012 Salı

Bakanliktan Ciftcilere Teknoloji Destegi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, çiftçilerin alacağı teknolojik tarım aletlerine yüzde 50 hibe desteği verecek.


Bakanlığın makine ekipman destekleme programı Bursalı çiftçilere tanıtıldı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü salonunda yapılan toplantıya birlik temsilcileri, ziraat mühendisleri, kooperatif temsilcileri, makine ekipman satıcıları, üreticiler katıldı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik'in açılış konuşması ile başlayan toplantı, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü mühendislerinden Sedat Köseoğlu ve Gökhan Kocabaş'ın sunumu ile sona erdi.

Çiftçilerin kullandığı alet ve ekipmanlara bakanlığın hibe desteği verdiğini belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, "Bakanlığımız yüzde 50 destek veriyor. Gerçekten önemli bir durum. Bursa'yı bu desteklerden faydalandırmak istiyoruz. İlin gelişmiş olması, tarım alanı gibi unsurlar birer kriter. En önemli kriter başvuru sayısıdır. Çiftçilerimizden talep almalıyız. Talep artarsa bakanlığımızdan daha çok kaynak alırız. Çiftçilerimizin Avrupa ülkeleri ile mücadele edebilmesi için modern aletler alması gerekiyor. Aranan özel şart yok. Sadece üretici olmak yetiyor" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın her yıl Bursa'ya ortalama 65 milyon lira zirai destek verdiğini belirten İl Müdürü Çelik, "2003-2011 yılları arasında Bursa'ya toplam 600 milyon kaynak aktarıldı. Müdürlüğümüzce yapılan yayım ve bilgilendirme faaliyetleri sayesinde 2007 yılında 46 adet üretici bu imkândan yararlandı. Yıllar itibariyle önemli artışlar oldu. 2010 yılında 255, 2011 yılında ise 925 çiftçiye ulaşıldı. 2007 yılından bu yana toplam bin 498 adet makine ve ekipmana destekleme programı dahilinde 9,1 milyon TL hibe ödemesi yapıldı" şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder