20 Haziran 2012 Çarşamba

Polatlı’yı Artık İnternetten Takip Edin

Polatlı Belediyesi gurbette yaşayan Polatlılı vatandaşların Polatlı özlemini bir nebzede olsa hafifletmek için yeni bir çalışma başlattı. 


Belediye, ‘Polatlı’yı canlı Seyret’ ismi koyduğu proje için ilk adımı attı.  polatli.bel.tr adresinden canlı olarak izlenebilecek görüntüler için ilk kamera sistemi Belediyenin ek binası 4. katına konuldu. Polatlı Belediyesi bu uygulamaya çok daha önce geçmişti ancak kameralı sistemi ihale ile kazanan firmanın işi yürütememesi yüzünden proje sekteye uğramıştı. Şimdilik bir noktadan hizmet veren kameralar Polatlı’nın birçok noktasına yerleştirilmeye devam edilecek.

DAHA ÖNCE CUMHURİYET MEYDANINDAN CANLI GÖRÜNTÜ VERİLDİ

Uygulamaya geçen bu projenin temeli aslında çok daha önceye dayanıyor. Polatlı’ya mobese sistemi kurulduğu günlerde hayata geçirilen uygulamada ilk olarak görüntüler Cumhuriyet meydanına konulan görüntüler ile internet üzerinden aktarılmıştı. Ancak anlaşılan firmadan kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle bu proje de askıda bekliyordu. Polatlı Belediyesinin internet adresi üzerinden canlı olarak izleteceği ilk görüntüler şu anda vatandaşla buluştu. Ancak proje tek kamera ile sınırlı değil şehrin değişik noktalarından görüntüler 7/24 canlı olarak izlettirilecek. İnternet üzerinden verilen görüntülere ilk tepkiler yut dışında ikamet eden Polatlılı vatandaşlardan geldi. Vatandaşlar uygulamadan ötürü son derece mutlu olduklarını bildirdi.

ELİFKENT VE CUMHUİYET MEYDANI ŞEHİTLİK KAŞI SIRADAKİ YERLER

Proje ile ilgili ilk çalışmayı gerçekleştiren Polatlı belediyesinin kameralı ağı genişleteceği de edinilen bilgiler arasında. Belediye bundan sonra ki kamera sistemini Cumhuriyet Meydanı, Elifkent ve Şehitlik kaşı mevkilerine kurmak istiyor. Polatlı’nın değişik yerlerinden görüntü aktaracak kameraların her türlü mevsimsel değişikliklere dayanıklı olduğu ise edindiğimiz diğer bir bilgi.

Polatli Postasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder