21 Haziran 2012 Perşembe

Polatlı Ankara’nın Turizm Şehri Olacak

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İlçede göreve başladığı günden bu güne hayalinin Polatlı’nın bir turizm şehri haline gelebilmesi olduğunu söyledi. 


Bu konuda ki samimi düşüncelerini bizimle paylaşan İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “Polatlı tarihi dokusu ile turizmin ilgisini çeken Şehirlerden bir tanesi. Bize düşen görev ise bu tarihin korunmasına ve tanıtılmasına destek olmak. Samimi gayretlerle bu işe gönül koymuş idareciler ve vatandaşlarımız var. Planı yapılan ve uğraş verilen çalışmalarımız sonuçladığında siz Polatlı’yı birde şimdi görün diyebileceğiz inşallah. Gordion’a düşünülen çok önemli projeler var. Panoramik müze ile ilgili yargı süreci bekleniyor. Bu süreç sonuçlandığında yapılan çalışmalar inanıyorum ki Polatlı’nın tarih turizmine büyük katkı sağlayacak.” Dedi.

GORDİON PROJESİ

İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Gordion antik şehrinin yapılacak çevre düzenlemeleri ile daha işlevsel bir hale getirilebileceğini söyledi. Bununla ilgili Polatlı Belediyesinin de hummalı bir çalışma temposu içerisinde olduğuna vurgu yapan Kaymakam Bilgin, “Gordion’un şu anki hali bile turistlerin ilgisini çekiyor. Tarihi doku muazzam ama çevre düzenlemeleri ile ilgili eksikliklerimiz var. Polatlı belediyesinin bu konuda gayretli çalışmaları var. Bu bölgede antik şehrin kendine has dokusunu bozmadan bazı yenilemelere gidilecek. Mesela sosyal tesisler kurulacak. Gelen turistlerin barınabilmeleri için bazı yapılar inşa edilecek. Bunlar katlı yapılar olmaktan ziyade tarihi zenginliği içerisinde barındıran inşalar olacak. Yine belediyenin bir çalışması olan Çağlayık mevkiinden çıkartılan termal su projesi de Gordion ile buluşturulursa bölge turist çekme açısından daha da zenginleşmiş olacak.” Dedi.

PANORAMİK MÜZE

Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin’in Polatlı da tarihi turizmin büyümesi açısından önemli gördüğü diğer bir projede inşası yarım kalan Panoramik müze projesi. İnşa süresinde yargı yoluna giden bir pürüzden ötürü şu anda beklemede olan proje ile ilgili olarak Bilgin, “Panoramik müze projesi bilindiği üzere Türkiye çapına bir proje. Yaşanılan sıkıntılar atlatıldığı ve inşa bitirildiği takdirde bu proje de Polatlı’nın tarih turizmine ışık tutacaktır. Müze ile birlikte çevre düzenlemesinin de yapılacağı alanda çok renkli çalışmalar yapılacak. Mehmetçik anıtımız ışıklandırılacak, Müzenin üst kısmı restaurant olacak. Dev bir Türk bayrağı da o alan düşünülen projelerden bir tanesi. Hukuki süreç bekleniyor. Umarım Bu süreç aşıldığında bu alanda ilçemize turizm açısından hayırlı olacaktır.” Şeklinde konuştu.

Polatli Postasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder