16 Mayıs 2012 Çarşamba

Somalili Bakan Barre: Ögrencilerimiz Kardeslerinin Dilini Ögreniyor

Somali Milli Eğitim Bakanı Abdikadir Mohamed Barre, Türkiye'de Türkçe eğitimi gören Somalili öğrencilerin kardeşlerinin dilini öğrendiklerini söyledi.


Bakan Barre,  Polatlı ilçesine bağlı Şabanözü Köyü Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 139 Somalili kız öğrenciyi ziyaret etti. Barre, öğrencilerle öğle yemeği yedi, öğrencilerin eğitim gördüğü ve kaldığı yurtta inceleme yaptı.

Polatlı'da çok iyi bir durumla karşılaştıklarını anlatan Somali Milli Eğitim Bakanı Abdikadir Mohamed Barre, öğrencilerin yabancı bir dil öğrendiklerini ama bu yabancı dilin aslında kardeşlerinin dili olduğunu vurguladı. Somalilerin, Türk dilini öğrendikten sonra, aldıkları kültürü de memleketlerine taşıyacaklarını dile getiren Barre, İstanbul ve Ankara'yı gördüğünü ve Türkiye'yi çok sevdiğini ifade etti.

Barre, "Türkçe, çok önemli bir dil. Biz Türk halkından öğrencilerin Türkiye'ye daha çok gelmelerini arttırmalarını istiyoruz. Buradaki öğrencilerin Somali'de çalıştıkları gibi çalışmalarını istiyoruz." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder