20 Nisan 2012 Cuma

Gana Ashanti Bölgesi Kralı Polatlı'da

Polatlı Organize Sanayi Bölgesi Afrika  kıtasından ziyaretçilerini ağırladı. Bölge Katılımcılarından Bozkurt Mibzerin Davetlisi olarak Polatlı’ya gelen GANA ASHANTİ BÖLGESİ KRALI 3. BAAH KOKROKO NANA ODIDWOUR ve beraberindekiler Polatlı Organize Sanayi Bölgesinde yer alan bozkurt Tarım makineleri fabrikasında incelemelerde bulundu.


            Bölgemiz yönetim kurulu başkan vekili ve Polatlı sanayici işadamları dernek başkanı Erol ÜNAL ve Bölge Müdürü Şamil Engin konuklara Polatlı ve OSB hakkında bilgiler verdiler. Oldukça samimi bir havada geçen ziyarette ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi ağırlıklı sohbet konusuydu. Ev sahipliğini üstlenen Bozkurt Mibzer Yönetim Kurulu başkanı Feridun Bozkurt ürünlerinin ihracı için önemli bir ilişkinin başlangıcında olmalarından duyduğu heyecanı ve mutluluğu dile getirdi.

Gana 24 milyonu aşan nüfusuyla Güneybatı Afrika'nın önemli ülkeleri arasında yer almaktadır. 1957 yılında İngiltere'den bağımsızlığını kazandıktan sonra kötü yönetim, yolsuzluk ve kaçakçılık gibi nedenlerle fazla ilerleme gösterememiştir. Ülkede 1981 yılından sonra istikrar ve demokrasi dönemi başlamış olup, bugün Afrika standartlarında diğer ülkeler için politik ve ekonomik anlamda model ülke olarak görülmektedir. Son yıllarda ekonomide önemli bir büyüme hızı yakalamış olan Gana, özellikle 2000’li yıllardan sonra uluslararası ilişkilerini de hızla güçlendirmektedir. Özellikle Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği yapmış olan Kofi Annan ile dünyaya açılması ivme kazanmış olan Gana, içinde bulunduğumuz dönemde Afrika ülkeleri içinde adından en çok söz edilen ülkeler arasında yer almaktadır.

2009 yılı itibarıyla GSYİH’sı 15,8 milyar dolar olan Gana’da tarım sektörü, halen ekonominin temel sektörü olup, tarımın GSYİH’ya katkısı %45 civarındadır. Hizmetler sektörü GSYİH’dan %30 civarında pay almakta, sanayinin GSYİH’ya katkısı %25, sanayi sektörü içinde değerlendirilen madencilik sektörünün ise %5 düzeyindedir.

Kaynak:Polatli Duatepe Gazetesi  -- 19 - Nisan - 2012,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder