19 Nisan 2012 Perşembe

Diyanet İsleri Baskan Yardimcisi Polatli'da Konferans Verdi

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Hz. Peygamber(sav)'in Arap'ın Acem'e üstünlüğünün ancak takva ile olacağını bildirdiğini belirtti. Keleş, İslamın bir ferdin bir başka ferde, bir grubun bireye, bireyin gruba, toplumun bireye, bir ırkın başka bir ırka tahakkümü gibi anlayışları kaldırdığını vurguladı. Keleş, İslam medeniyetini diğer medeniyetlerden farklı kılan en önemli unsur bu tahakküm anlayışını yerle bir etmiş olmasıdır." dedi.


Ekrem Keleş, Ankara'nın Polatlı ilçesinde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, 'Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku' konulu konferans verdi. 13 Eylül Kültür Merkezi'ndeki konferansa, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Gazi Üniversitesi Polatlı Yerleşke Dekan Danışmanı Prof. Dr. Baki Erdoğan, İlçe Müftüsü Mehmet Muslu, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sahabeyi kiramda yaşanan kardeşlik tablosunun, Çanakkale Savaşı'ndan da yaşandığını anlatan Ekrem Keleş, bu kardeşliğin tesis edilmesiyle dünyanın müptelası olduğu birçok hastalığın da önüne geçileceğine işaret etti.


Bugün yaşanan sıkıntıların temelinde bencillik ve tahakküm anlayışının yattığını aktaran Keleş, "Halbuki İslam dinindeki kardeşlik anlayışı takvaya dayandığı için, bütün benlikleri dışarıda bırakacak potansiyeli sahiptir. Bundan dolayı İslam'da tahakküm anlayışı yoktur. Diğer anlayışlardan, diğer ideolojilerden İslam'ı ayıran temel nokta budur. Bir mümin diğer bir mümin kardeşini, rengi, ırkı ne olursa olsun kendi kardeşi bilir ve bağrına basar. Hacca ve umreye giden kardeşlerimiz bunun zevkini doya doya yaşar." diye konuştu.

TOPLUMSAL SORUNLARIN TEMELİNDE KALPLERİN HASTA OLMASI YATIYOR


Toplum ve insanlığın yaşadığı sıkıntıların temelinde 'kalplerin hasta olmasının' yattığını aktaran Ekrem Keleş, "Kur'an- Kerim bize temel ilke olarak kalbi selim insan yetiştirmemizi emrediyor. İlk önce sizler kalbi selim sahibi olun ve kalbi selim insanlar yetiştirin. Münafıkların kalplerinde nifak vardır. Çünkü içleri başka dışları başkadır. Samimi değillerdir. Din samimiyettir. " şeklinde konuştu.

İnsanlığın İslam'a ve İslam'ın mesajlarına çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan Keleş, "Bereketli nisan yağmurlarına, nasıl ki şuanda ekinlerin ihtiyacı varsa, susuzluktan çatlamış toprağın rahmet damlalarına nasıl ihtiyacı varsa insanlığın Hz. Peygamber (sav)'in bereketli insan yağmurları gibi kalpleri diriltecek olan mesajına çok ihtiyacı var. Bu mesajı insanlığa kim ulaştıracak. Selim kalp sahibi olan müminler ulaştıracak." ifadelerini kullandı.

"İSLAMIN MESAJINI İNSANLIĞA DOĞRU ŞEKİLDE ULAŞTIRACAK GENÇLERE İHTİYAÇ VAR"


Konuşmasında gençlere de seslenen Keleş, İslam'ın mesajını taşımak için çök önemli bir dönemde olunduğuna işaret etti. Keleş, Avrupa'da İslamofobinin yayıldığı ve insanlara pompalandığı bir günde, İslam'ın mesajını insanlığa doğru bir şekilde ulaştıracak gençlere ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti. Keleş, İslam'ın mesajını sahabeyi kiramın ruhuyla insanlığa ulaştırmak zorunda olduklarını vurguladı. Keleş, konuşmasının ardından İslam'da kardeşliğin yerini anlatan bir sunum yaptı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş'e, programın sonunda Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin tarafından plaket, Belediye Başkanı Yakup Çelik tarafından ise çiçek takdim edildi.

Programda ayrıca Kutlu Doğum Haftası'nda yapılan yarışmalarda başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.

Katılımcılara da Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları'ndan, 'Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku' kitabı dağıtıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder