30 Mayıs 2012 Çarşamba

Polatlı’nın Türkiye’ye örnek projesinde sona gelindi

Parçalanmış Aile çocuklarının Rehabilitasyonu Projesi kapsamında (PAÇER) resmi olarak 2009 yılından bu güne kadar yapılan çalışmaların sonuçları hazırlanan bir raporla sonuçlandı. 


İlçe Kaymakamlığı idaresinde yürütülen proje içerisine Polatlı’da faaliyet gösteren okullar dahil edilmiş ve bu okullarda okuyan öğrenciler ile gerek öğrenim gördükleri okullarda gerekse ikamet ettikleri adreslerde bire bir temaslar kurulmuştu. Bu temasların sonunda elde edilen veriler ve alınan net sonuçlar bir rapor halinde gerekli üst mercilere sunulacak. Şu anda hazır bekleyen rapor önümüzde ki Haziran ayı içerisinde yapılacak bir toplantıyla açıklanacak ve daha sonra kitap haline de getirilecek.

PROJE’YE POLATLI DIŞINDAN YOĞUN İLGİ VAR

Parçalanmış Aile çocuklarının Rehabilitasyonu Projesi (PAÇER) çalışmaları ile ilgili gelişmeleri Ankara ve civar illerde de yakın takibe almış durumda. Daha önce İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin’de konuyla ilgili bir açıklama yapmış ve “Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi hepsi dâhil olmak üzere birçok üniversite bu konuda bizimle iş birliği yapmak istiyor.” Demiş. Ancak çalışmalarımızın ilk sonuçlarını almadan hiçbir kurumla iş birliği içerisine girmeyi düşünmüyoruz. Şeklinde açıklama yapmıştı. Kaymakam Bilgin’in bahsettiği sonuçlar şu anda bir rapor halinde hazırlanmış durumda. Rapor, Haziran ayında yapılacak bir toplantı ile değerlendirilip kamuoyu ile paylaşılacak.

PROJENİN SONUÇLARI KİTAP HALİNE GETİRİLECEK

Konuyla ilgili edinilen bir başka bilgi ise, resmi olarak 2009 yılında başlatılan ancak kökü 2006’yılına dayanan bu projenin sonuçlarının bir kitap haline getirilmesi ile alakalı. Polatlı’nın örnek gösterildiği bu projeye ilginin yoğun olması bu fikri beraberinde getirmiş gibi görünüyor. Proje ve sonuçları ile ilgili çalışmaların elde tutulan raporun değerlendirilip açıklanmasından sonra devam ettirileceği düşünülüyor. Proje kapsamında değerlendirilen öğrencilerin sadece aileleri parçalanmış depresif durumda olan kişiler değil, uyuşturucu madde kullanan öğrencileri de kapsadığı biliniyor.

Polatli Postasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder