6 Mayıs 2012 Pazar

Polatlı'lı Hanımlara Ankara Turu

Büyükşehir Belediyesi Başkentlilere ücretsiz sunduğu birçok kültürel ve sosyal hizmetinin yanı sıra yeni bir uygulamayı daha başlatarak, sosyal projeleriyle örnek olmaya devam ediyor.


Ankara'nın turizmine katkı sunmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen "Kent Turu" projesiyle, meraklılara Başkent'in tarihi ve turistik yerlerini yakından tanıma imkanı sunuluyor.

Ücretsiz olarak düzenlenen "Kent Turu" projesi ile en az 35 kişiden oluşan gruplara, Ankara gezisi düzenlediklerini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, konuklarına otobüs ve rehberlik hizmetiyle birlikte Ankara'nın tarihi, kültürel, turistik yerleri ile parklarını görme fırsatını sunduklarını söylediler.

Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara'da turizm atağının bir ayağı olarak, kenti daha yakından tanımak isteyen gruplara rehber eşliğinde keşif imkanı tanıdıklarını ifade eden yetkililer, son olarak da Polatlı Kaymakamlığı'nın başvurusuyla bürokrat eşleri ve Polatlı da çalışan kadınlardan oluşan bir grubun Ankara'yı gezerek yaşadıkları şehrin güzelliklerini görme fırsatını yakaladıklarını kaydettiler.

İlk duraklarının 1. TBMM olduğunu belirten yetkililer, grubun daha sonra Hacı Bayram Veli Camii, Rahmi Koç Müzesi ve Ankara Kalesi'nin ardından Çıkrıkçılar Yokuşu ile parkları görme imkanı bulduğunu anlattılar.

Gezi sırasında grup üyelerine Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Ankara Turistik Kent Rehberi ve Ankara Haritası dağıtılırken, geziden duydukları memnuniyeti dile getiren Polatlılı kadınlar, Hacı Bayram'ı çok beğendiklerini, gezinin çok güzel organize edildiğini Ankara'ya hizmetlerinden ve emeklerinden dolayı Başkan Melih Gökçek'e teşekkür ettiklerini söylediler.

Yetkililer, Kent Turu projesinden faydalanmak isteyen kent içinden veya kent dışından gelen grupların, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmaları gerektiğini bildirdiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder