24 Mayıs 2012 Perşembe

Sendikal Hak Sloganlarla Arandı


ARTIK SÖZ BİZDE BİZ KONUŞACAĞIZ’

Türk Eğitim Sen Polatlı İlçe Temsilcisi Erol Akman; okuduğu basın açıklamasında şunları söyledi: “Bugün buraya gelmek, haksızlıkların, hukuksuzlukların, alın terimizi, emeğimizi çalanların karşısına bir abide gibi dikilmek her babayiğidin harcı değildir. Memurları, emeklileri enflasyona ezdirmedik deyip, ülkenin kaymağını yandaş çevrelere dağıtanları gördünüz. Günlerce, bu sözde sendikaların ve siyasetçilerin büyük bir nimetmiş gibi anlattığı, toplu sözleşme tiyatrosunu izlediniz. Siz hep sustunuz ve beklediniz şimdi sıra sizde; şimdi herkes susacak; siz konuşacaksınız. Bütün haksızlıkları, yüzsüzlükleri; yalancıların suratlarına çarpacaksınız.
Siz kamu çalışanlarının; büyüklüğüne inandınız, gücüne güvendiniz, her türlü engeli aşarak buraya geldiniz. Yıllardır kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerinin ilerletilmesi için mücadele veriyoruz. Elbette bu mücadelenin öncelikli hedefi kamu görevlilerinin toplu sözleşme, grev ve siyaset haklarını da içeren çağdaş ILO standartlarında sendika haklarıdır. Bu sürede hep toplumumuzun hassasiyetlerini gözettik. Gerginliklerinden kaçındık hak mücadelemizde milli ve manevi değerlerimizi ön planda tutarak, “Önce ülkem” diyerek yer aldık. Ancak bu iyi niyetimize karşılık olarak memurlarımız aleyhine yürütülen kampanyalara, memurlarımızın kazanılmış haklarının ellerinden alınma gayretlerine maruz kaldık. İş bilmez iktidarın başarısızlıkları, kötü niyetli yöneticilerin beceriksizlikleri yıllarca sırtımıza yüklendi. Oysa bizler, vatandaşlarımızın doğduğu andan başlayarak, hayatının her anında her alanında hizmet üretmekteyiz. Hastadan bulaşan virüs nedeniyle can veren doktor; kilometrelerce ötedeki köye ders vermeye giderken soğuktan donan öğretmen; haciz ihbarnamesini borcuyla tebliğ ettiği için katledilen postacı; yangın söndürürken hayatını kaybeden itfaiyeci, ormancı; asayişi sağlarken şehit edilen polis, zabıta; raylara döşenen bombanın patlamasıyla şehit düşen makinist de biziz. Ancak yöneticiler tarafından her fırsatta hizmet üretmekle yan gelip yatmakla suçlananda biziz.”dedi.

ŞÖLEN: BİZİM HAKLARIMIZI HÜKÜMETLE KOL KOLA OLANLAR SAVUNAMAZ

Türk Eğitim Sen Polatlı Şube Başkanı Erhan Şölen ise bir konuşma gerçekleştirerek sözlerine şu şekilde yer verdi. Erhan Şölen; “Ünlü Alman düşünür Wilhelm Reich( Wilhem Rayh) diyor ki “Asıl açıklaması gereken sömürülen adamın neden grev yaptığı değil, neden sömürülenlerin büyük çokluğunun greve gitmediğidir.” Biz kamu emekçilerinin gücünü hafife alıyorlar. Bize diyorlar ki size grev hakkı vermedik yapamazsınız. Siz bize örgütlenme hakkı da vermemiştiniz, sendika hakkı da vermemiştiniz, bizim meşru hakkımızdı aldık. Gren hakkımızı da alıyoruz. 23 Mayıs bu gün grev deyiz. Toplu sözleşmenin grevsiz olmayacağını bu yasa düzenlenirken söyledik. Anayasaya konurken söyledik biz KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) olarak Grev hakkımızın yasal teminat altına alındığı her sendikanın kendi üyeleri adına toplu sözleşme yapa bildiği, toplu sözleşme masasında ekonomik, sosyal, özlük ve demokratik tüm halklarımızın görüşüldüğü bir toplum sözleşme düzenini teminat altına alan yasal düzenleme istiyoruz. Milyonlarca kamu emekçisinin haklarını; başbakanla, çalışma bakanıyla kol kola yandaş konfederasyon başkanlarının savunamayacağının bilincindeyiz.” Dedi.

“ZAM’INI AL BAŞINA ÇAL”

Şölen basın açıklamasına şöyle devam etti: “AKP hükümeti döneminde yaygınlaşan bir diğer uygulama da, ek ödeme adı altında yapılan ödemelerdir. Birçok kamu emekçisinin maaşlarının yarısına ulaşan ek ödemeler ısrarla emekli keseneklerimize yansıtılmaktadır. Bu gün ülkemizde insanlar ücret uçurumu yüzünden ya emekli olamamakta ya da emekli olsa bile çalışmaya mecbur bırakılmaktadır. AKP iktidarı sayesinde emeklisine bakamayan bir ülke olduk. Siyasi iktidarın yaptığı en önemli yanlışlardan biri aynı işi yapan kamu emekçilerini uzman, uzman değil diye ayırarak gelir adaletsizliği yaratmasıdır. “Eşit ise eşit ücret” adı altında başta öğretmenler olmak üzere yüz binlerce kamu emekçisi bu düzenlemenin dışında bırakılmıştır. Bu durum göz boyama uzmanı olan bir siyasal iktidarla karşı karşıya olduğumuzun en güzel kanıtıdır. Kamu kurumlarında farklı adlar altında ödenen tüm ek ödemelerin esas maaşımıza eklenmesini, gerçek anlamda eşit ise eşit ücret ilkesinin yaşama geçmesi için yaratılan mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istiyoruz.”dedi. sloganlar atan eğitimcilerin yanında olan Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı Başkanı Ömer Lütfü Türker ve Saadet Partisi İlçe Teşkilatı Başkanı Hasan Aktaş eğitimcileri yalnız bırakmayarak onlara destek verdiler.

Polatli Postasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder