30 Nisan 2012 Pazartesi

Toydemir Köyü Tepres Senlikleri İçin Hazırlıklar Tamam

Bilindiği üzere İlçemizin şirin köylerinden biri olan Toydemir Köyünde Kırım Tatar Türkleri yaşıyor. Kırımdan getirdikleri Tatar örf ve adetlerini yaşatma ve genç nesillere aktarma gayesiyle, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Kırım Hatıra Ormanı Tepreş şenliği bu yıl 3 Haziran Pazar günü gerçekleşecek. Yapılan çalışmaları bizzat yerine gidip görerek haberleştirmek istedik. Köy Muhtarı Hilmi Coşkun ve Köylüler ile yaptığımız gezi sonucu şunu anladık ki bu yılki Tepreş şenliği geçen yıllardan çok daha güzel olacak. Şenliklerin yapılması için hazırlanan Kırım Hatıra Ormanı, 12. Grup Karargahının bulunduğu alana, Yani Kurtuluş Savaşının yaşandığı tarihi dokusu olan bir zemine kurulmuş. Hatıra ormanı içerisinde öyle hazırlıklar yapılmış ki takdir etmemek elde değil. 3 Mayıs günü tüm Polatlı’nın gelip göreceği bu tarihi ve doğa zengini alana herkesten önce gidip ‘Haydi Polatlı 3 Mayıs Pazar günü Toydemir’de Tepreş şenliklerindeyiz.’ Demek istedik.

ŞENLİK BİR HAFTA ÖNCEYE ALINDI

Köy Muhtarı Hilmi Çoşkun, Bizleri o kadar sıcak karşıladı ki sormayın. Yediğimiz çiğbörekler, içtiğimiz ayranlar Tepreş şenliklerinde sizi ne denli lezzetli ikramların beklediğinin habercisi gibiydi. Muhtar Coşkun, daha sonra Şenlik hakkında bilgiler verdi. Coşkun, “Geleneksel hale getirdiğimiz, Kırım Hatıra Ormanı Tepreş Şenlikleri bu yıl 10 Haziran 2012 Pazar günü yapılacaktı. Ancak Kocaeli Belediyesinin yer konusu nedeniyle, onların Kocaeli, Gebze, Adapazarı olarak Ortaklaşa gerçekleştirdikleri Tepreş şenliğinin 10 Haziran'da yapılması ve bizim köyle aynı güne denk gelmesi nedeniyle, köyümüzdeki Tepreş şenliği amacına uygun olarak, eş, dost, akraba ve uzakta bulunan hemşerilerinin bir ara ya gelerek görüşüp hasret gidermelerinin yanın da, gençlerin birbirlerini daha iyi tanışıp kaynaşmalarına neden olunduğundan 3 Haziran 2012 Pazar gününe çekildi.” Dedi.

BU GÜZEL KÖYDE HER ELİN BAŞKA BİR EMEĞİ VAR

Köylülerin, gencinden yaşlısında emek vererek, çalışıp çabalayarak güzelleştirdikleri köylerini anlatırken duygulanıyor Köy Muhtarı Hilmi Coşkun ve sözlerinin sonunda kendilerini yalnız bırakmayanlara şöyle teşekkür ediyor: “ Yaptığımız bu Tepreş şenliklerinde her zaman yanımızda olan ve göreve başladığından bu yana maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Polatlı Kaymakamımız Sayın Gürsoy Osman Bilgin'e, Polatlı Belediye Başkanımız Sayın Yakup Çelik’e, Kırım Türkleri Genel Merkezimiz Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerine, Polatlı 'daki Sivil toplum kuruluşların yetkililerine, kişi ve kurumlara, iş adamlarına, Polatlı’lı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi bu yılda gerek maddi, gerekse manevi ve gerekse de katılımlarıyla desteklerini bekliyor, herkesi bu senede köyümüze davet ediyorum. Bu arada Tepreş hazırlıkları aşamasında emeği geçenlere de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

2 yorum:

  1. tarihte bir hata mı var 3 mayıs pazara gelmiyor

    YanıtlaSil
  2. Uyardiginiz icin tsk ederim.Tarih duzeltildi

    YanıtlaSil