17 Nisan 2012 Salı

Polatlıspor Ligden Düştü


 Yurtkurspor: 3 Polatlıspor: 0

 Acı Haber Polatlı Gündemine  Bomba Gibi Düştü

Dün oynanan Yurtkur deplasmanında 3-0 yenilen şimşekler lige veda etti.Haftalar önce yaptığımız değerlendirmelerde sürekli vurguladığımız kötü sonuçlar Polatlıspor u Ankara Amatör kulüpler federasyonu süper amatör ligden düşmesine neden oldu. 80’li yıllar da üçüncü ligde oynayan ve ikinci lige çıkma başarısını gösteren şimşekler bu yıl geçmişteki  tarihin en büyük hezimetini yaşadı. Ve 1 nci  Amatör Lige düştü.

 Polatlı’nın spor gündemine bomba gibi düşen bu haber vatandaşları çok üzdü.Bu konuda her hafta sayfalarca haber ve değerlendirme yapan İstiklal Gazetesi 13 Şubat 2012 tarihinde yani bundan 11 hafta önce endişelerini şöyle dile getirmişti.

13 şubat 2012 ASL. 13 ncü Hafta

 
Emniyetspor: 3  Polatlıspor: 1

 Rakibin topladığı 7 puanın 4 puanını (ilk yarıda da kendi sahamızda Emniyetspor’la berabere kalmış ve 1 puan hediye etmiştik) bizden kazanması Polatlıspor Lig’de kalabilecek mi? Endişesini perçinledi.haberin ayrıntıları  spor sayfasında

Şimşekler Lige Veda Etti

Yurtkurspor: 3 Polatlıspor: 0

Dün Ankara 19 Mayıs stadı yan sentetik sahasında oynanan kritik maçta Polatlıspor rakibi Yurtkur spor a 3-0 yenilerek Ankara Süper Amatör Ligden düşen dördüncü takım oldu. Dün oynanan müsabakada gözler  oynanan  maçta  ama kulaklar Jandarmagücü ile D.Karadenizgücü arasında oynanan maçta idi.Çünkü aynı puanla başladığımız 30 uncu hafta da onların puan kaybetmesi bizim de puan almamız gerekiyordu.Ama 10 nisan 2012 tarihli gazetemizde yaptığımız dersimiz Haymanaspor başlıklı yazımızda söylediğimiz her şey gerçekleşti. Geçen sezon 25 hafta düşme hattında olup kurtaran D.Karadenizspor bu yılda 29 hafta düşme hattında kaldı ve 30 uncu haftada yine kurtuldu.

Haftalar önce yaptığımız değerlendirmelerde sürekli vurguladığımız kötü sonuçlar Polatlıspor u Ankara Amatör kulüpler federasyonu süper amatör ligden düşmesine neden oldu. 80’li yıllar da üçüncü ligde oynayan ve ikinci lige çıkma başarısını gösteren şimşekler bu yıl geçmişteki  tarihin en büyük hezimetini yaşadı. Ve 1 nci  Amatör Lige düştü.

En son 30 uncu hafta puan durumu

 Polatlıspor’un Tarihi

Polatlıspor 1983 yılına kadar amatör ligde mücadele etti ve 1982-1983 sezonunda TFF’nin sağladığı ilçelere 3 ncü lige çıkma hakkını kullanarak 1983 yılında 3 ncü lige çıktı. 5 yıl boyunca 3 ncü ligde mücadele eden şimşekler 1987-1988 sezonunda 3. lig 4 ncü grup şampiyonu olarak  hezimetini yaşıyor.



Böyle Uyarmıştık

Gazetemizin bu konuya ilişkin yayınlanan önemli haber başlığı ve içerikleri şöyle idi.

 14 Nisan 2012 - Ya Süper Lige Devam Yada...

Kritik Hafta

Düşecek bu dördüncü takım olmaya 3 aday var. Bu takımlar D.Karadenizgücü, Polatlıspor ve Yurtkurspor. Şimşekler bu hafta Yurtkurspor  maçına mutlak galibiyet için çıkacak. Eğer temsilcimiz şimşekler bu maçtan 3 puan çıkaramaz ise,D.Karadeniz kazanırsa ne yazık ki Ankara Amatör Liginden  düşen dördüncü takım olacak ve lige veda edecek



10 nisan 2012  - Bu hafta dersimiz Haymanaspor.

Çünkü Ankara Amatör Süper Liginde bizim ders alacağımız en güzel örnek, Haymanaspor un yaşadıkları.

Haftalar önce D.Karadenizgücü çok güçlü bir ekip, dikkat demiştim. Geçen yıl 12 nci haftada 13 puanlı bu takım ve 10 puanlı Emniyet Spor sonraki haftalar sonunda Emniyetspor 26 puanla 11 inci sırada bitirirken, D.Karadenizgücü 31 puanla  9 uncu sırada ve Polatlıspor’un önünde ligi tamamladı. Yani 25 hafta gerimizdeki bir takım, 26 ıncı hafta da önümüze geçti. Bu dersi iyi tahlil etmeliyiz.

Bu yılda son iki haftada hemen altımızda aynı puana sahip D.Karadenizgücünün iki maçı var. Birinci maç lider Ostim’le kendi sahasında. İnanın bu kehanet değil. D.Karadenizgücünün bu maçı alması son derece mantıklı.

Gelelim, D.Karadenizgücü’nün 2 nci maçına. Jandarmagücü ile deplasman maçı yapacak. Rakibimiz bu takım bu maçı da kazanabilir. Çünkü Jandarmagücü bölge ligi hesapları yapan bir takım değil. Ama D.Karadenizgücü Ostim maçını alırsa bu maçı daha büyük motivasyonla kazanabilecek güçte.



9 Nisan 2012 – Şimşeklerin İşi Zor

Yeniyolspor: 3  Polatlıspor: 2

Geçen hafta  kendi evinde Pursaklar Bld.spor ile 2-2 berabere kalarak sahadan bir puanla ayrılan şimşekler  Yeniyol deplasmanından da mağlubiyetle ayrılınca 2 haftada  beş puan kaybetti. Ankara Amatör Süper liginin bitimine iki hafta kala düşme potasında bulunan D.Karadenizgücü ile puanları eşit olan temsilcimiz averaj farkı ile rakibine üstünlük sağlayarak düşme potasından kurtuluyor. Temsilcimiz şimşeklerin önünde sadece iki karşılaşma kaldı. Temsilcimizin ligte kesin kalması için bu karşılaşmalardan galibiyetle ayrılarak altı puan toplaması gerekiyor.



24 Şubat 2012 - 11 Yalnız Adam

Çarşamba günü Polatlıspor’ un  antrenmanını izledim.Ve sonuç

-Antrenmanda sadece 1 Teknik direktör 10 futbolcu var.

Yöneticiler nerede ?

 Polatlıspor Antrenmanında   biz 11 yalnız  adam gördük ve sadece takım hocası Ali KILAVUZ 10 futbolcu ile yapabildiğini yapıyor. Takım 60X120 bir sahada futbol maçı yapacak, ama antrenmanını yedekleri dahil küçücük halı sahada 8 kişi ile yapıyor ilave 2 kişinin Polatlıspor   Lisansları bile yok. 16 Şubat 2012 - Jandarmagücü: 3  Polatlıspor : 2

Şimşeklerde Değişiklik Yok!...

Gölbaşı sentetik sahada oynanan maçta Şimşekler iki kez öne geçmelerine rağmen, sahadan mağlup ayrıldı. Polatlıspor iki haftadır yenilmesine rağmen 11nci sıradaki yerimiz rakiplerimiz (düşme hattı) kaybettiği için değişmedi. Bu hafta evimizde oynayacağımız Yapıspor maçı artık dönüm noktası. Çünkü bu maçı kaybetmek Polatlısporu adeta Ligin dibine gömer.

 13 Şubat 2012 – Emniyetspor:3 Polatlıspor: 1

Rakibin topladığı 7 puanın 4 puanını (ilk yarıda da kendi sahamızda Emniyetspor’la berabere kalmış ve 1 puan hediye etmiştik) bizden kazanması Polatlıspor Lig’de kalabilecek mi? Endişesini perçinledi.

Polatli Duatepe Gazetesi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder