17 Nisan 2012 Salı

Polatlı-Üçpınar'da Kaynak Suyu Bulundu

Belediye Üçpınar Köyünde kendi mücavir alanında  açtığı  kuyudan 100 metre derinlikte 25 litre/saniye debili memba kalitesinde su çıktı.

Basını mensuplarıyla birlikte  Üçpınar Köyünde  açtıkları Su şantiyesinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yakup Çelik,   Üçpınar Köyü arazisinde 3 bin metrekarelik  alanın Belediyeye tahsis edildiğini,  burada 25 litre/saniye debili  kaliteli su çıktığını, çıkan suyun Üniversit laboratuvarlarından gelecek tahlil sonuçlarına göre,  Polatlı Organize Sanayi Bölgesi, Polatlı Ticaret Odası Organize sanayi Bölgesi ve  58’inci Topçu Tugayıyla Sakarya Kışlasının  içme ve kullanma suyu ihtiyacının giderilmesinde kullanacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Yakup Çelik, ''bölgede gerekli etütleri yaptırarak su olduğuna dair Hazineden buranını tahsisini sağladık. Ve kendi sondaj makinalarımızla, kendi ekiplerimizle  sondaj çalışması yaptık. Gördüğünüz gibi 24-25 litre/saniye debili içme kullanma suyu çıkarttık. Öncelikle Polatlı’mız için Belediyemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bizim su kaynaklarımız son derece kıt,  80 km mesafeden arıtarak su getirdiğimize göre Polatlı için bu su çok büyük bir imkan. inşallah önümüzdeki günlerde  suyu tahlile göndereceğiz. Fakat aldığımız katmana göre -jeologların değerlendirmesi - suyun kullanma değerlerinin, sağlıklığının, kullanma değerlerinin normal seviyede  olduğunu, iyi bir su olduğunu tahmin ediyoruz. Bu bölgede sadece bu kuyuyla yetinmeyeceğiz. Nasip olursa başka etüt çalışmaları da yürüteceğiz. Başka sondaj çalışmalarımız da olacak ama şu netice bizim için fevkalade hoş sevindirici bir netice.


Buradaki önceliğimiz nasip olursa Polatlı OSB’ye Ticaret odası OSB’ye aynı zamanda halen su veriyoruz, Sakarya Kışlasına 58. Topçu Tugayına o bölgelerin suyunu buradan karşılamak. yani nasip olursa Buradan çıkan suyu Polatlı OSB’ye giden hattımıza bağlayacağız.

  Ne kadarına yeter bu su. Ciddi manada rezerv olduğunu düşünüyoruz. Bu Polatlı OSB ile 58. Topçu Tugayının su ihtiyacını karşılayacağını düşünüyoruz.’’ Dedi.

 Belediye Başkanı Yakup  Çelik, şehrin 8 yıl önce nüfusunun 80 bin olduğunu  bugün ise yüz bini geçtiğini bu  nedenle sürekli içme suyu arayışı içerisinde olduklarını dile getirdi. Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: ''buralarda istediğimiz kalitede içme kullanma suyu bulmak bizi sevindiriyor. Geçen yıl aldığımız makinalar vs elimizi kuvvetlendirdi, niye maliyetler düşük o anlamda. Bu hususta hem İller Bankasından hem MTA’dan gerekli desteği de alıyoruz. Katkısı olan emeği olan herkese ben teşekkür ediyorum.''

 Polatlı Belediyesi Geçen yıl İller Bankasının satışa çıkarttığı su şantiyesini satın almıştı.


1 yorum: