29 Mart 2012 Perşembe

Eski Hastanede Yangin Cikti

Geçtiğimiz gün şehir merkezinde bulunan eski devlet hastanesi binasında sabah saatlerinde çıkan yangın çevre sakinlerine panik dolu anlar yaşattı. Binanın dördüncü katında başlayan yangına Polatlı itfaiyesi kısa sürede müdahale ederek, büyük bir faciayı engelledi.

Bir süredir binayı mesken tutan tinerciler, tarafından çıkarıldığı düşünülen yangın, dün felakete dönüşmeden engellendi. İtfaiyenin yanı sıra Emniyet güçleri ve zabıtanın da hazır bulunduğu yangında, her hangi bir can kaybı yaşanmadı. Edindiğimiz bilgiye göre, metruk hale gelen binanın içerisinin tinerciler tarafından kullanıldığı, bağımlıların, içeride bulunan bir çok odaya karton yatak yaptığı, bunun yanı sıra; kağıt, naylon türü bir çok yanıcı maddeyi buraya taşıdığı öğrenildi. Isınmak için yakılan bir ateş nedeniyle çıktığı tahmin edilen yangın, can kaybına yol açmadan başarılı bir şekilde söndürüldü.
Yangının çıkış yerinin Polatlıspor tesislerinin hemen yanı başında olması, orada doğacak bir facianın bilançosunun ne kadar ağır olacağının adeta bir işareti olarak değerlendirildi. Bilindiği gibi toplam dokuz futbolcunun konakladığı Polatlıspor sosyal tesisleri de eski hastane binasında yer almakta. Orada edindiğimiz izlenimler doğrultusunda gece vaktinde çıkması olası bir yangında, hem tesiste kalan sporcular hem de yakın çevrede ikamet eden vatandaşlar çevreye yayılan karbon monoksit gazından etkilenecek, ayrıca labirent şeklinde olan binaya itfaiyenin müdahalesi de çok zor olacaktı. Yine etrafın karanlık olması sebebiyle içeride kalan birçok tinerci ve balici de yanarak feci şekilde can verecekti. Neyse ki bu defa korkulan olmadı.
Çevre sakinleri “Endişeliyiz”
Bilindiği gibi gazetemiz tarafından defalarca dile getirilen eski hastane binası şehir merkezinde vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. İlk olarak çevresinin bakımsızlığı, ardından binanın tinercilerin yatağı haline geldiği, şeklinde yayınladığımız haberler sonrası hala yetkililerce bir takım önlemlerin alınmaması vatandaşların da büyük tepkisine neden oluyor. Dün meydana gelen yangın gazetemizin ve vatandaşlarımızın kaygılarını haklı çıkarır nitelikteydi. Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız çevre sakini vatandaşlar, bu konuları defalarca gazetemiz aracılığı ile dile getirdiklerini, ancak yetkililerin hala bir önlem almadığını belirterek “Biz hastane yeni yerine taşındığında, yetkililerimizden bu binayı iyi bir şekilde değerlendirmelerini istedik. Ama kısım olarak küçük bir bölümü kullanıldı. Bina bir ara diş polikliniği, sonra sağlık ocağı, şimdide Polatlıspor sosyal tesisi olarak kullanılıyor. Ama asıl tehlike saçan yerleri boş. İçeride kimliği belirsiz bir sürü insan dolaşıyor. Tinercisi, balicisi, madde bağımlısı herkes burada. İnanın evlerimizde bile rahat duramıyoruz. Geceleri bazen burayı mekân edinenlerin sesleri geliyor. Çoluk çocuğumuz korkuyor. Herkesin evladı var. Kiminin kızı kiminin oğlu var. Çocuklarımız okula gidiyor. Dershaneye gidiyor. Haliyle hava karardığında dönüyorlar. Çocuklarımıza zarar gelmesin diye, emin olun nöbet tutuyoruz. Şimdi buradan yetkililerimize sesleniyoruz. Burada bir şeylerin yapılması için birimizin evladına bir şey mi olması gerekiyor? Birinin ölmesi mi gerekiyor. İşte gördünüz bugün yangın çıktı. Yarın önlem alınmazsa başka bir şey olacak. Buraya derhal gerekli tedbirler alınmalı! Yıkılacaksa yıkılmalı! Bakım yapılıp başka bir hizmet kuruluşu olacaksa derhal olmalı! Yoksa burada yaşanacak bir felaketin altından kimse kalkamaz” dediler. Oldukça öfkeli olan insanlar, yetkili mercilerden, bu konuya hemen el atılıp gerekli önlemlerin alınmasını bekliyor.


Kaynak:Polatli Postasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder