13 Haziran 2014 Cuma

Gordion’da Büyük Buluşma 750 Turist Ağırlanacak

Polatlı’da 27 Haziran’da gerçekleştirilmesi planlanan Uluslararası 23’ncü Dünya İş Kongresi Midas’ın Son Yemeği Gordion’da Büyük Buluşma” temalı etkinlik için  Gordion Müzesinde yapılan Toplantıya  katılan Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı’nın tarihi değerlerini ortaya çıkartıp tanıtımını yapacak  ‘Midas’ın Son Yemeği Gordion’da Büyük Buluşma’ etkinliğinin bütün imkanlarıyla arkasında olduklarını söyledi.

Polatlı’nın Sakarya Zaferi gibi önemli bir değere daha sahip olduğunu belirten Başkan Yıldızkaya, ‘’Şehrin geleceğini turizmde görüyoruz. Onunla ilgili çalışmalarımızda var. Gordion ve Sakarya Zaferini birleştirdiğimizde Polatlı’ya çok büyük değer katar ’’dedi.

-GORDİON’DA YER TESPİTİ VE PROGRAM HAZIRLANDI-

Uluslararası Yönetim Geliştirme Derneği (IMDA) derneğinin Ankara Ticaret Odası ve kamu, kurum ve kuruluşlarının sponsorluğunda 24-28 Haziran 2014 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirileceği 23. Dünya İş Kongresi finali,  “23’ncü Dünya İş Kongresi Midas’ın Son Yemeği Gordion’da Büyük Buluşma” temalı veda yemeğinin kusursuz gerçekleşmesi için değerlendirme toplantısını Yassıhöyük Gordion Müzesinde gerçekleştirdi.

Müze Bahçesinde etkinlik yer tespitinin de yapıldığı toplantıya Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Ankara Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar, Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Enver Sağır, Turser Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Birkan, Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü  Teknik Müdür Yardımcısı Nevriz Çelik, Remark Ajans Başkanı Özgür Kalın ve teknik yetkililer katıldı.

Polatlı topraklarında bulunan Gordion İMDA projesiyle Türkiye’de görev yapan büyükelçilerinde aralarında bulunduğu çoğunluğu Amerikalı akademisyen 7 yüz’ün üzerinde yabancı konuğa ev sahipliği yapacak.

Gordion’da Midas’ın ölüm yemeği o döneme ait tabak ve bardaklarla servis edilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder