28 Şubat 2014 Cuma

Aspir Yetiştirene Devlet Desteği

  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Vekili Kutlu, aspir üretimine verilen desteğe dair konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcı Vekili Ümit Bayram Kutlu, "Aspir ekimini yaygınlaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Kutlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, 100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen aspir bitkisi yetiştiriciliğine yönelik konferansta yaptığı konuşmada, aspir ekiminin çiftçiler tarafından yoğun olarak yapılmasını istediklerini söyledi.

Çankırı'yı  Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması Programına aldıklarını (ÇATAK) ifade eden Kutlu, şunları kaydetti:

"Bu bölgeyi çok iyi biliyorum. Aspir burada yaygınlaştırılmalıdır. Aspir ekimini yaygınlaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Devletle sözleşme yaparak aspir üretimi yapan çiftçiye dekar başına 10 lira direkt destek sağlanıyor. Kilogram başına 0,45 kuruş destek verdik. Yani üreticilerimize dekar başına yaklaşık 100 lira destek sağlıyoruz."

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır da, Çankırı'da 913 dekar arazide aspir ekimi yapıldığını kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder